Цветните мъжки дрехи – тема табу или новото модерно?

May 20, 2021

Мъжките дрехи обикновено са по-строги и по-семпли, а господата са по-склонни да се придържат към установените от години модни принципи, които в немалка степен ги ограничаваха. И докато сме свикнали да виждаме как женската мода непрестанно се променя (кога за добро, кога – не толкова), при мъжете – това далеч не се случва толкова рязко и бързо.

Много мъже смятат, че цветовете не допринасят по подобаващ начин за тяхната мъжественост, но дизайнерите през последните години са на обратното мнение. Живеем във времена, в които дрехите имат свое специално социално значение, но за да се разгърне напълно тази тяхна функция, мъжкият гардероб трябваше да претърпи определени метаморфози. И това се случи. Смело можем да кажем, че едноцветните мъжки дрехи са в миналото. На тяхно място трайно се настаниха ярките цветове (червено, розово и синьо) и смелите щампи, с които няма как да останете незабелязани.

Колекцията от мъжки дрехи на Collective е същинско отражение на тенденциите, за които говорим. Тя предлага на своите клиенти възможност да се почувстват наистина самоуверени с всяка дреха, която обличат – независимо дали е тениска, суичър или дънки. Защото истинската задача на модата е да ни кара да се чувстваме добре в дрехите, които носим.

По дрехите посрещат …

Тази добре позната поговорка съвсем не можем да кажем, че се е изпразнила от съдържание във времето, в което живеем. Дори напротив. В последните години все по-засилено се говори за дрехите като начин на себеизразяване и като възможност да се представим пред хората така, че визията ни да кореспондира изцяло с нашата индивидуалност. И въпреки че по-често в центъра на дискусията са дамските дрехи, мъжките дрехи съвсем не са за подценяване. Те изпълняват същата функция като облеклото при дамите, та дори понякога и по-важна. Ако приемем, че жените могат в голяма степен да въздействат със своята коса, бижута и грим, то при господата единствената възможност е да демонстрират наистина впечатляващ усет към модата. Но това съвсем не е малко и тези от вас, които не се страхуват да експериментират с цветове и форми, го знаят. Мъжките дрехи вече се радват на широка гама от различни кройки и на далеч по-богата палитра от цветове и щампи.

Удобното не е скучно!

Това е максима, която дълго време хората не признаваха. В търсене на оптимален комфорт за своето динамично ежедневие мъжете се впускаха в избора на дрехи, които дори не загатват за потенциала на мъжкото облекло. Но днес вече широкото разнообразие на пазара ни дава възможност да се докоснем до какви ли не мъжки модели, които не ограничават движенията по никакъв начин, но освен това са истински модни шедьоври. Защото е важно човек да се чувства добре в дрехите си не само на специални поводи.

Цветните дрехи и смелите комбинации са невероятна възможност да превърнете дрехите си в нещо повече от обикновено облекло. Подбраните от вас съчетания са своеобразно изкуство, до което десетки хора на ден имат поглед, затова трябва да бъдете внимателни. Сега вече мъжкият гардероб разгръща пред господата много повече опции, които всеки от вас трябва да грабне и сам ще се убеди в удоволствието, което нестандартната визия може да ви подари.