Най-невероятните книжарници на света

May 10, 2016

Не всеки е особен почитател на книгите, но всеки от нас е прочел поне няколко през живота си. И въпреки че не е задължително да се захласваме по книги, най-вероятно повечето от нас се захласват по книжарници. От малки и симпатични до големи и необятни. Едва ли ще се изненадате, че има хора, които си купуват книги просто защото са влезли в някоя книжарница и тя ги е запленила. Днес ще ви покажем няколко интересни и магични местенца из света, които може и да не ви накарат да четете книги, но поне ще усетите вълшебството им.

Ливрария Лело и Ирмао, Порто

Ливрария

Това местенце изглежда като изкарано от филм (Хари Потър например). Книгите са навсякъде около вас в една чудна обстановка, която ви кара да се чувствате сякаш в самото място има нещо магично. Книгите са наредени навсякъде и не се знае какво ще ви хване окото, но най-вероятно това ще е самото място. Масивното тъмно дърво и боядисаните в червено стълби допълват към цялостното усещане за неземно изживяване.

Либрерия Ел Атенео Гранд Сплендид, Буенос Айрес

Либрерия

Ако търсите най-величествената книжарница, няма нужда да търсите повече. Малките, уютни и претъпкани книжарници имат своя си чар, но нищо не е толкова великолепно колкото тази огромна книжарница. Повече от 3000 посетители на ден привлича това място, а и няма да се учудим, ако някои от тях са се почувствали изгубени в него. Това място си струва посещаването дори и само за красивия му вид.

Шекспир и Компания, Париж

Шекспир

Едва ли е изненада, че Париж крие в себе си невероятни места. Това едно точно такова място и е може би една от най-известните книжарници в цял свят. Тя е независима и не е част от никоя голяма верига, което я прави още по-привлекателна за много от почитателите на книгите. Тази книжарница е едно чудесно място, където да си вземете почивка от неспокойния живот на Париж.