5 места за почивка сред природата

May 4, 2016

Очарованието, което природата ни предоставя, винаги е интересно. Но понякога забравяме да се огледаме за местата, където да видим природата не само обляна от слънчевата светлина, но и в нейната нощна красота.

Стаята на звездната светлина, Италия

Италия

Макар да не е непременно „на открито“, тази малка кабина в планината е със стени от стъкло и регулируеми седалки, за да намерите перфектната позиция за гледане на звездите. Единственият проблем е, че е доста отдалечено местенце и трябва да сте много мотивирани, за да отидете там.

Сферите „Фрий Спирит“, Канада

Канада

Тези висящи кълба изглеждат като произлезли от научнофантастичен филм. Те всъщност са ръчно изработени от собствениците на тази „страноприемница“. Трите такива сфери обаче са само за възрастни и ви дават усещането, че живеете сред клоните на крайбрежната гора. Перфектното място за отдалечаване от света.

Ложата Пакуаре, Коста Рика

Коста Рика

Това скривалище в джунглата е толкова отдалечено, че трябва да стигнете до него по вода с лодка. Мрежа от висящи мостове свързват вилите, които имат сламени покриви, дървени подове, палмови мебели и малки басейни. Релаксацията е гарантирана.

Ентре Сиелос, Аржентина

Аржентина

Едно от най-интересните кътчета, които всъщност ние, хората, сме направили почти от нищото. Тази кабинка е разположена над огромна лоза и там можете да пиете от чудесното местно вино, докато релаксирате в масивното външно джакузи.

Арктическият курорт „Какслаутанен“, Финландия

Финландия

За онези от вас, които обичат почивките, но най-вече през зимата и то на по-хладни места, ние имаме това необикновено кътче в природата. Тук вие не само можете да се насладите на прохладата (всъщност направо да си замръзнете), но и ще можете да твърдите, че сте били на уникално приключение и сте спали в иглу. Но още нещо – това не е обикновено иглу. Покривът му е стъклен, така че ще можете да наблюдавате очарователното северно сияние. Но както казахме, трябва да сте готови за ниски температура, които падат дори под -20 градуса.