5 чудесни дестинации без автомобили

May 13, 2016

Няма нищо по-лошо за любителите на туризма от това да си съберем багажа за следващата екскурзия, да се вълнуваме преди пътуването и да си мечтаем за красивите дни, които ще прекараме там, само за да ни се развали цялото пътуване от занимавка с коли под наем, чакане в задръствания и справяне с агресивни шофьори, особено ако не познавате мястото. Точно затова днес ще ви представим няколко интересни и симпатични дестинации, където няма да видите автомобили (освен някоя количка за голф).

Венеция, Италия

Нека направо да започнем с един от най-известните градове, където коли няма. Вместо да е задръстена с автомобили, Венеция ви предлага възможността да се разходите пеш, да се качите на „водни таксита“ или ако сте по-романтично (и харчещо) настроени, можете да си наемете частна гондола.

Огненият Остров, Ню Йорк

Малко встрани от обичайните дестинации, това островче е чудесно място за посещение през лятото. Тук колите са заменени с велосипеди, а ако предпочитате, може просто да си ходите по красивите улички. А гледките на острова си струват екскурзията до там.

Остров Макинак, Мичиган

 

Още една щатска дестинация в нашия списък. Този остров е без коли вече повече от век и е доста известен летен курорт. А и старовремския стил на цялото островче ще ви донесе много приятни емоции. А и можете да си наемете каляска, която да ви откара на вечеря в някое от приятните ресторантчета, които се намират на острова.

Чинкуе Тере, Италия

Малко места на този свят са толкова магични, колкото е Чинкуе Тере. Петте древни хълма, които прегръщат италианската ривиера, са осеяни с пътечки, които дават на пешеходците лесен достъп до всяко едно от селцетата. Те самите са толкова малки, че най-вероятно ще ги разгледате много бързо и ще решите просто да се препичате на плажа и да поплувате.

Остров Каталина, Калифорния

Трудно е да се повярва, че някъде в Калифорния има място, където колите са „застрашен вид“, но остров Каталина е реално място. Тук пешеходците (е, и някои колички за голф) притежават пътищата, включително и главната улица, където можете да си купите сладоледи и тестени изделия или просто да седнете в някое от кафенетата.