Най-страховитите водни пързалки на света

July 31, 2016

Вече ви показахме Ферукт – най-високата пързалка в света, но тя е толкова опасна, че по нея можете да се спуснете само в лодка, привързани с колани. Днес ще ви покажем пет наистина страховити пързалки, по които да се спуснете… само по бански. И да усетите не само голямото ускорение, което ще качи сърцето в гърлото ви, а и да почувствате скоростта с кожата си.

Колко страшна може да е една водна пързалка ли? Вижте.

 

“Стукас Бум”, Верона, Италия

Изкачвате се на височина, колкото десететажна сграда и влизате с кабинка с прозрачна врата. Когато сте готови, човек от персонала издърпва платформата под краката ви и буквално пропадате почти вертикално по „Стукас”.

Ускорението е по-голямо от това на Ферари и преминавате през 60-метровата пързалка само за 3 секунди. Но пък какви 3 секунди!

Е, добре, признаваме, поне 15 човека на ден влизат в кабинката и в последния момент се отказват от страх.

 

„Бездната”, остров Парадайс, Бахамските острови

От Верона – към Бахамските острови, в курорта Атлантис Парадайс. Там ви очаква „Бездната”, в която ще пропаднете само от 15 метра, но пък цялото пътуване е през тъмен, затворен тунел.

В цифри плъзването изглежда така: 3 секунди, над 90 км/ч, 61 метра път. Накрая минавате през водопад и се приземявате в невероятна подводна пещера.

Може да ви звучи не чак толкова страшно, но на всеки час поне двама души се отказват да влязат в нея.

 

„Съмит Тауър”, Отава, Канада

Прескачаме до Отава, до парк „Калипсо”, но вдигаме адреналина – пързалката „Съмит Тауър” е висока цели 51 метра!

Кулата предлага десет вида пързалки, но най-страховитата е във формата на претцел и успява да ви обърне наопаки. Трасето е дълго 94 метра и пътуването трае цели 7 секунди.

Ако, разбира се, изобщо се престрашите да се спуснете от височината на 16-я етаж!

 

„Клиф Дайвър”, Ню Йорк, САЩ

Паркът „Сплиш-сплаш” е срещу Лонг Айлънд и точно там е пързалката, която търсим – „Клиф Дайвър”. 144 стъпала ви изкачват на височината на 8-етажна сграда, за да ви пуснат по невидима пързалка!

Всъщност трасето е с наклон от 65 градуса и се шмугва стръмно под дърветата, така че от върха се вижда само Лонг Айлънд в далечината отсреща. Изживяването трае 3 секунди, но ви осигурява скорост от 40 м/сек по 122-метрово трасе.

И… половината от хората, качили се до нея, се отказват.

 

„Кулата на силата”, Тенерифе, Канарски острови

„Кулата на силата” е сякаш най-страховитата пързалка, която ще ви покажем. Изградена е в парк „Сиам” в Тенерифе.

Да ви впечатлим с малко цифри: 265 стъпала до върха й, 28 метра височина, 66-градусов наклон, 76 метра дължина, 80 км/ч. Ще минете през прозрачна тръба в аквариум, пълен с истински акули!

Е, надяваме се да успеете да ги видите.