Райски кътчета по българското Черноморие (част 4)

July 30, 2016

Алепу

На север от Дюни е плажът Алепу. Лесно ще го откриете, тъй като покрай него минава пътят Дюни-Приморско. Плажът е разположен в уникална природна местност – лагуната-блато Алепу, поради което е защитена зона. Наоколо гнездят редки птици и цъфти пясъчна лилия. Не е застроен, но и не е охраняем и често се посещава от хора с кучета, а понякога – и от нудисти.

Иракли

Иракли е разположен на север от нос Емона, в невероятно красив залив, обграден от гори. Отдалечеността от пренаселените курорти, мекият пясък и закътаното му местоположение го превръщат в любимо място на всички, които обичат да се наслаждават на приказни гледки. Въпреки това плажът е охраняем, предлагат се чадъри и шезлонги, има тоалетни и душове, както и няколко заведения.

Карадере

Още по на север, между Бяла и Горица, е дивият плаж Кара дере. Достъпен е по черен път, но няма никаква инфраструктура. Тишина, чистота, невероятни гледки и скалите на Черни нос и нос Бяла, които го обграждат – това можете да очаквате тук. Летуващите спят на палатки и каравани, а наблизо няма нито заведения, нито магазини.