Решили сте този път да е Гърция. Имате само един уикенд или пък предпочитате да не губите време в пътуване. Естествено е да попитате „как да стигнем бързо до гръцки плаж”?

Ето някои от най-популярните места, които са най-близо до българските гранични пунктове и които предлагат прохладата на Бяло море само на няколко часа път. Естествено, на тях е доста вероятно да чуете българска реч.

 

Орфано

Цели седем километра плажна ивица в края на малкото селце Орфано – това е най-близката дестинация до Кулата. Златист пясък, малко камъчета и достатъчно място за всички правят почивката наистина спокойна.

 

Неа Перамос

Само на 20 км от Кавала е следващото предложение – кристална вода, ситен пясък и никакво застрояване наоколо. Е, все пак можете да използвате чадър, докато пийвате нещо освежаващо от заведението, а децата да оставите да се забавляват в плитките води.

 

Керамоти

Дългият 9 км плаж се намира точно срещу остров Тасос. Фин пясък, тюркоазени води – това е идеалната комбинация за семейства с деца.

 

Олимпиада

На 95 км от Солун е дългата плажна ивица на село Олимпиада, която никога не се пренаселва. В заливчетата наоколо са пръснати още няколко чудни, малки плажчета.

 

Тасос

Плажовете на Тасос, естествено, са много и едва ли има някой, който да не ви хареса. Най-известен обаче е Голдън бийч и ако обичате да не сте сами на плажа и да има с какво да се забавлявате, това е мястото за вас.

 

Александруполис

Няма как да подминем Александруполис и неговите плажове. Е, малко по-натоварени, но пък можете да комбинирате с разходка из приказния град.