Семейна почивка в Осло

March 24, 2016

Благодарение на невероятната архитектура, авангардните изкуства, апетитната кухня и изобилието от забележителности, съхраняващи традициите в града, както и редицата забавления, които предлага,  Осло е известен в цял свят като столица на културата. Дъхът на всеки посетител неизбежно спира при вида и очарованието на този град.

А какво ще кажете за семейна почивка в Осло с Вашите деца? Чудите се дали градът ще е в състояние да задоволи интересите на малките капризни туристи? С многобройните паркове навсякъде из града, лакомствата зад всеки ъгъл и разнообразието от забавления за малчуганите, Вие сами ще се уверите, че това категорично е възможно!

 

Осло предлага толкова много изкушения и развлечения, че безспорно има с какво да запълните всяка минута от семейната Ви почивка. Изобилието от паркове и детски площадки е в състояние да ангажира голяма част от времето на децата в игри и забавления, а междувременно Вие можете да изпиете на спокойствие чаша вкусно кафе или чай или да се насладите на някоя друга вкусотия.

Какво може да видите в Осло?

 

Столицата на Норвегия е известна с модерната си архитектура и с културните си институции от световна класа. Емблематичната опера на Осло, разположена точно срещу централната гара в града, е чудесна изненада за малки и големи. Няма нужда да убеждавате Вашите деца да кротуват по време на представлението, просто заедно се наслажавайте на величието на изкуството. Думите са непосилни да опишат гледката от покрива на операта – тя просто трябва да се види.

И това не е всичко! Вашите малчугани на възраст между 4 и 7 години, могат да се полюбуват на песни и танци, както и да се въплътят в ролята на техни любими герой.

Една от най-посещаваните атракции в Осло, както от деца, така и от възрастни, е музеят на открито, включващ повече от 140 сгради, постоени през 17 и 18 век. Малките туристи ще се забавляват сред многобройните селскостопански животни. Ако посетите град Осло през лятото, Вие ще станете свидетели на организирани демонстрации на занаятчийски и културни дейности като тъкане, грънчарство и други.

В случай, че изберете Осло за семейната си почивка, то задължително трябва да посетите Зоологическия музей и Ботаническата градина. Там децата Ви ще се запознаят с редки видове змии, гущери, паяци и динозаври.

 

Увеселителният парк в Осло с множеството атракции е чудесна възможност за незабравими преживявания.

Забележителностите не свършват до тук!

Друга атракция, която задължително всеки трябва да види е „Вигеланд“ -красив скулптурен парк в град Осло, Норвегия. В него има 212 скулптурни композиции с около 600 фигури от бронз, гранит и ковано желязо.

Апетитната кухня на Осло:

 

Осло е известен и с голямото разнообразие от ресторанти, предлагащи вкусотии от цял свят. Посетителите на града могат да се насладят както на традиционна норвежка кухня, така и на ястия от мексиканската и японската кухня. Това, което е характерно за Осло е и изобилието от сладкиши, торти и бонбони. По улиците на Осло се предлагат лакомства и вкусни изкушения на всеки ъгъл. Гофретите с комфитюр са сред популярните храни за закуска, а оризовият пудинг е незаменим традиционен десерт, който се сервира с канела и захар.

Семейна почивка в Осло е една страхотна възможност да прекарате незабравими моменти в приятни занимания с Вашите деца и то на съвсем достъпни цени!