Метеора – страхотно приключение в Централна Гърция

March 24, 2016

Едновременно религиозен и природен символ на Гърция, Метеора и неговите  скални манастири заемат челни позиции в списъците на най-посещаваните места в Гърция. Този манастирски комплекс включва 9 запазени манастира, като 6 от тях са действащи. Построени на върховете на труднодостъпни високи скали, манастирите приличат на каменни стълбове. Не случайно Метеора е световно културно и природно наследство.  Страхотното съчетание между духа на традициите, невероятната природа, величествените гледки и възможностите за незабравими приключения ще надминат и най-смелите Ви мечти.

В резултат на засиления туристически интерес към това страхотно място и за да оправдаят очакванията на любителите на приключения, местните жители ежедневно предлагат разнообразни атракции и незабравими изживявания. Ходенето, скалното катерене, рафтингът, колоезденето, както и разнообразието от манастири, музеи и пещери съхраняват приключенския дух на Метеора. Предлаганите приключения и атракции ще Ви помогнат да прекарате неусетно няколко благословени дни на това фантастично място.

Предизвикателствата на Метеора:

Туристически обиколки

Благодарение на многобройните туристически пътеки около местността, посетителите на Метеора имат възможност да релаксират сред красивата природа и да се полюбуват на очарователни гледки, пред които всеки онемява.

Скално катерене:

 

Необикновените скални образувания и пещери благоприятстват за развитието на скалното катерене в региона. Този екстремен спорт представлява уникално приключение, което е достъпно както за хора с опит в катеренето, така и само за любители без опит. Предлага се планинско катерене с различни степени на изкачване.

Колоездене

Любителите на колоезденето могат да се възползват от възможността на наемат велосипед, с който да препускат по стръмните хълмове, а в случай, че предпочитате мотоциклети- те също са на разположение.

Рафтинг

 

Ако сте сред хората- „търсачи на силни усещания“, то рафтингът е точно за Вас! Можете да се насладите на това приключение, което не само ще Ви вдигне адреналина, но едновременно с това ще открие пред Вас гледката към Метеора и скалите от съвсем различен ъгъл. Екстремното приключение ще Ви тонизира и ще Ви зареди с положителни емоции!

Рафтингът изисква отборна, екипна дейност, сплотява участниците, поради което е подходящо забавление както за цялото семейство, така и за организиран тиймбилдинг с колеги.

Какво още може да се види?

 

В близост до Метеора е разположено красивото малко селце Пили, което е врата към зашеметяващо дефиле.

Друга забелезителност, която се открива пред погледите на туристите на път към Метеора, са замъкът Платамонас, датиращ от 13 век, и изворите на Афродита. Тези извори будят голям интерес сред посетителите, тъй като съществува поверие, според което всеки, който отпие от водите на извора, ще запази младостта си. Много от хората хвърлят монети, защото вярват, че това ще сбъдне желанията им.

Как можем да се забавляваме?

Ако търсите незабравими изживявания, задължително трябва да посетите Лептокария – малък курорт, разположен в подножието на планината Олимп. Благодарение на местоположението си на брега на Егейско море, това местенце предлага редица възможности за забавления. Този курорт е известен с обширни плажове, покрити с чист, ситен пясък и с бистрото си море. Крайбрежните улици са осеяни с малки и уютни ресторанти и с оживени нощни клубове.

Е, не мислите ли, че посещението на Метеора, ще Ви предостави възможност да изживеете приключенията, които търсите?