Каква техника да вземем, когато тръгваме на пътешествие?

October 22, 2019

открий професионални слушалки в Digital Box

Колкото и да не ни се иска да си признаем понякога, където и да отидем, търсим удобствата на съвременния свят. В това няма нищо лошо, разбира се. Все пак има причина да сме се развили до такава степен и да стоим „на върха на хранителната верига“.

Ето защо днес искаме да разгледаме няколко джаджи, без които ние просто не можем да напуснем дома си, когато тръгваме на по-дълго пътешествие. Или дори на по-кратко. С тяхна помощ правим пътя по-приятен (или по-лесен дори), а и самото пребиваване става някак по-лесно.

Джаджа №1: Професионални слушалки

Всеки може да си вземе един чифт „тапи“ и да си слуша любимата музика или някоя аудио книга, докато е на път. Истината обаче е, че понякога ни се иска да се потопим по-дълбоко в музикалната атмосфера, а това няма как да стане без адекватна техника.

Много хора подценяват качеството на звука, което добрите професионални слушалки дават. Изживяването да си насред природата и да си пуснеш някоя страхотно класическо парче, на което можеш да чуеш всички тонове, е неописуемо. Ако никога не си го опитвал, направи го следващия път. За щастие, можеш в днешно време не е трудно да намериш хубави професионални слушалки (можеш да потърсиш такива в Digital Box).

Джаджа №2: Електронен четец на книги

Тази глезотийка е изключителна, когато трябва да пътуваме на дълъг път. Защо обаче електронен четец, а не просто някоя книга? Защото не само, че е по-лек, но и може да събере цялата ти библиотека на едно място. Ако имаш мерак да направиш околосветско пътешествие, е далеч по-разумно да вземеш нещо такова. И отново – четенето сред природата е просто блаженство.

Джаджа №3: Умен часовник

Почакай! Не става въпрос за умните часовници, които станаха модерни в днешно време. Всъщност някои компании правят умни часовници за пътуващи от много години. Garmin например са сред лидерите в тази сфера и техните предложения са незаменими. Не само, че с по-добрите варианти получават вграден компас, но може да следиш надморското си равнище, локацията, че дори и да пращаш сателитни сигнали за помощ дори когато телефона ти няма обхват! Е, разбира се, включва и другите „смарт“ благинки, като следене на пулс, крачка и т.н., но не го взимаме по тази причина.

Джаджа №4: Челник

Ако си по-приключенски настроен, трябва да си подготвен за различни ситуации. Така например може да искаш да се поразходиш в тъмното, но как ще го направиш, ако нямаш адекватно осветление? Можеш да светиш с телефон, разбира се, но не е много удобно и ръката ти ще е постоянно заета. Затова е хубаво да си намериш челник, който по възможност трябва да има и различни степени на осветление. Това прави нощните разходки сред природата много по-интересни! Е, ако искаш да се ориентираш изцяло в тъмното и не те е страх да настъпиш нещо неизвестно, можеш да се опиташ и без фенер. Ние обаче не го препоръчваме!

Това са нашите джаджи, без които не тръгваме на пътешествие. А какви са твоите?