Как да се храним здравословно, когато сме на почивка

July 8, 2019

Не е тайна, че всички искаме да изглеждаме добре на плажа. За жалост обаче, запазването на фигурата е нещо постоянно. Сигурно всички сме изпитвали момента, когато хапваме погрешното нещо и веднага усещаме как задържаме вода и се надуваме.

Ето защо е страшно важно да поддържаме фигура и на плажа. Не можем просто да се разпуснем, защото веднага може да стане ясно. А и някак си не е приятно да влезеш в морето с претъпкан от храна стомах.

От друга страна обаче не винаги е ясно как точно можем да се спасим от вредната храна по курортите. Точно тогава пък изобщо не ни се мисли за спазване на диети и други такива неща. За щастие обаче ние имаме няколко предложения. Те се простират от чисто практични идеи до лесни варианти като услугите на Foodpanda. Нека да ги видим!

Избирайте подходящо място за почивка

Сега е популярно да не се отсяда в хотел, а да се търсят къщи за гости, които имат достъп до кухня. Така не само можем да спестим пари, а можем да си осигурим и много качествена храна. Нужно е само да отскочим до близкия супер маркет, да напълним хладилната чанта и готово – заредени сме за цялата почивка.

Тази идея е страхотна за големи компании, където можем да съчетаем готвенето с цялостно забавление в къщата за гости. Но бихме ви разбрали и ако изобщо не искате да се занимавате с такива неща. Затова има и някои други трикове!

Просто си направете списък със забранени храни

Не е нужно да сме супер драстични, за да можем да се храним сравнително здравословно. Да, можем да не спазваме диети, но това пък не означава, че трябва да се разпуснем на 100%. Ето защо е добре да си изготвим списък с храни, които просто да избягваме, без да ограничаваме нищо друго. Такива храни са пържените неща, мазното, готовите колбаси и други пакетирани продукти с много сол.

Така си гарантираме, че няма да задържаме вода, няма да се напълним с токсини и въпреки това ще можем да се насладим на всичко останало. А и като цяло е добро правило да се избягва пърженото, защото дори по ресторанти пържената храна почти никога не е качествена.

Хапване направо в стаята

Като заговорихме за ресторанти, истината е, че където и да отидем, няма да познаваме мястото. И макар от гледна точка на доставка на храна София да ни е поразглезила с много предложения, курортите също имат какво да предложат в тази насока. Можете да разгледате например платформата на Foodpanda. Там има страшно много предложения, от които лесно можете да изберете тези, които изглеждат най-здравословно.

Е, можете да си поръчате и някой бургер, но непременно изберете като гарнитура салата и може би пропуснете пържените картофки!

Както става ясно, не е необходимо да се лишаваме напълно, за да поддържаме фигурата си, когато сме на почивка!