5 места със страхотни напитки

January 18, 2019

Независимо дали обичате алкохол или предпочитате да се наслаждавате на безалкохолните напитки, по света има много места, които да ви изненадат с предложенията си. Днес ще ви разкажем за 5 от тях и какви напитки можете да опитате там. Да започваме!

Рим, Италия

Ако досега сте си мислили, че Рим е прекалено прехвалено място, за да го посетите, днес ще ви дадем причина да размислите. Дори да не искате да разглеждате всички туристически дестинации, можете да се насладите на една уникална напитка там – италианското кафе на зърна. Интересното е, че можете не просто да опитате горещата напитка, а да си закупите зърна за приготвянето ѝ направо оттам.

Исландия

Исландия е малка държава, която може да ви предложи много. Всъщност дори тя се нарежда сред най-интересните места за почитатели на кафето. Днес обаче ще ви запознаем с друга, присъща за страната напитка – Бренивин. Това е вид алкохол (шнапс), който е доста силен и се прави ферментирали намачкани картофи. Звучи ли ви интересно?

Перу

Перу е една доста екзотична дестинация за европейците и може да предложи много интересни напитки. Една от тях обаче със сигурност ни впечатли с уникалността си и това е т.нар. чича. Звучи малко българско, но няма нищо общо с България, разбира се.

Интересното при тази напитка е, че традиционно тя се приготвя по един особен начин. Взима се лилава царевица, смила се и после смляната царевица започва да се дъвче и плюе. Слюнката я напоява с естествени ензими, които да смелят скорбялата в царевицата, придавайки сладък вкус към напитката. Звучи малко неприятно, но със сигурност е нещо, което никога не можете да си представите, без да го опитате.

За жалост, доста трудно може да бъде открита, защото масово разпространената ѝ версия не се приготвя така. Ако искате да опитате тази екзотична напитка в традиционния ѝ вид, тогава ще трябва да се поразходите из селата на Перу и да питате специално за нея! Внимавайте обаче, трябва да питате специално за чича от царевица, тъй като подобно на нашата ракия, напитката може да се прави и от други продукти!

Фиджи

Ако търсите още повече екзотичност и искате да се насладите на страхотна почивка в същото време, тогава можете да отделите време и да посетите Фиджи или някой от другите острови наоколо. Каква напитка обаче можете да откриете там? Кава!

Кава не е алкохолна напитка, така че ако последните 2 не са по Вашия вкус, тази би трябвало да бъде. Освен това се смята и за изключително полезна. Какво представлява тя обаче? Това е напитка, която се прави от корените на растението кава и то от самите вас! Взимате корена, сдъвквате го, смесвате соковете с вода и консумирате. Местните казват, че има много свойства, включително и приспивателно.

Англия

Накрая ще завършим с нещо по-познато, което обаче може да бъде консумирано както под алкохолна форма, така и под безалкохолна. Отгоре на това е в държава, която е популярна туристическа дестинация за почитателите на историята.

Напитката е яйчен пунш или т.нар. „егног“. Приготвя се с мляко, бити яйца, течна сметана, понякога алкохол. Към нея могат да се добавят различни вкусове и аромати, като ванилия например!