Кои места да посетим с джип?

December 11, 2018

Места да посетим с джип и MaslaOnline.comБългария има невероятна природа, която трудно може да бъде описана в едно изречение. Истината е, че ние имаме възможността да се наслаждаваме както на прекрасни равнини, така и на величествени планини. Можем един ден да препускаме през Розовата долина, а на другия да изкачваме Мусала.

Днес ще си говорим за един друг тип приключения – такива с автомобил. И то не са какъв да е автомобил, а любимият на всички тип – джип. Естествено, преди да тръгнем на такова приключение, е добре да сме го обслужили адекватно (например да подберем добри моторни масла) за да не се наложи да го спрем по средата на пътя. Ако обаче сте готови да затегнете коланите, нека видим кои дестинации си струват посещението с офроуд автомобил!

Място №1: Смолян и Пампорово

Тук малко мамим, защото всъщност в тези две местности има поне двадесетина маршрута, които можете да поемете. Някои дори не са белязани, така че ако чувствате, че приключенският ви дух е в повече, можете направо да се запътите към откриването на неизвестните маршрути.

Ние обаче ви предлагаме да отидете до Смолянските езера, за да се насладите на страхотната гледка. Можете да се отбиете и до кулата Снежанка, където да си подарите топъл шоколад и десерт в сладкарницата на върха.

Място №2: Белоградчишките скали

Това е още едно място, което може да ви плени с магичността си и разходката с джип там е страхотно изживяване. Несъмнено си носете фотоапарат, защото ще ви се иска да заснемете всичко, което виждат очите ви!

Местността обаче е доста голяма, така че ще е добре да си подберете правилен маршрут. Разбира се, нищо не ви спира просто да си обикаляте, но така няма да видите най-интересните места (които други хора вече са открили).

Място №3: От Ком до Емине

Този известен маршрут със сигурност не е за начинаещи, но определено си струва да се мине, особено ако искате да осетите тръпката от истинското офроуд изживяване. Гледките и тук са невероятни, но емоцията идва най-вече от дългият маршрут (който най-вероятно ще ви отнеме повече от ден).

Имайте предвид, че преминаването по трасето е доста изморително и изисква много внимание. Така че запасете се с търпение и бъдете готови за огромна доза адреналин!