Най-невероятните зимни кътчета в Европа са…

November 25, 2016

Хората казват, че зимата е сезонът, през който всичко става още по-красиво. Ние сме съгласни с това твърдение и сега ще Ви представим едни приказни местенца от Европа.

Талин, Естония

Старият град в Талин датира от средновековието и много хора го описват като омагьосващ, още повече през зимата. Зимата се държа дълго време в Естония и тя прави стария град да изглежда дори по-красив. Съветваме Ви да се разходите из хълма Тоомпеа. Върху него са разположени: сградата на естонския парламент, 2 катедрали и Естонската академия на науките и замъка Тоомпеа. Характерни специалитети през зимата са glögi (вид алкохолна напитка от червено вино, захар, канела, кардамон и горчив портокал, подобна на българското греяно вино) и домашните супи, които можете да опитате навсякъде из столицата.

Плитвишки езера, Хърватия

Представете си шестнадесет тюркоазени езера, които безкрайно се вливат едно в друго – гледка, която спира дъха. Националния парк е считан за най-големия в Хърватия и също така е включен в списъка на ЮНЕСКО на световното наследство. Паркът е една главните туристически атракции в Хърватия. Там ще откриете 20 пещери, множество водопади и изключително богата флора и фауна. През зимата, мястото става още по-красиво.

Халщат, Австрия

Това красиво малко селце се намира на брега на езерото Hallstätter See. Известно е с дълговековното си производство на сол. В селото живеят 757 души и можете да обиколите цялото село за приблизително 10 минути, но това не значи, че селото не е предпочитана туристическа дестинация. В действителност, то е посещавано от много души през зимата – това се дължи на красивата гледка и заснежените върхове на планината отвъд езерото. Халщат е смятан за едно от най-красивите села в света.

Ричмънд Парк, Великобритания

Най-големият парк в Лондон е смятан за най-красив през зимата. Площта на парка е тройно по-голяма от тази на Сентръл Гардън в Ню Йорк. Докато гледате дивите елени и другите животни, като нищо ще си помислите, че се намирате в покрайнините на Лондон, а не сред дивата природа. Падналия сняг прави картината дори по-впечатляваща. Ако сте в Лондон, горещо Ви препоръчваме да посетите това уникално място.

Брюге, Белгия

Брюге е един от най-красивите градове на Белгия. Неговата популярност се дължи на невероятната му архитектура, запазена от Средновековието, богата история и голям брой замъци (почти на всеки километър). През 2002 година, градът бе обявен за европейска столица на културата. Паважните улички, невероятната архитектура, замръзналите канали и Коледните базари – всичко това прави Брюге предпочитан от туристите през зимата.