Най-живописните алеи в света – част II

November 18, 2016

Вземете си чаша чай и се отпуснете, а ние ще Ви представим останалата част от най-живописните пътеки в света.

 Wormsloe, Savannah, Джорджия, САЩ,

Какво по-романтично от разходка покрай древни дъбове. Алеята с дъбовете е едно от най-предпочитаните места за заснемане на сватбени снимки. Както можете да видите, алеята е наистина живописна. Тя е била създадена през 18 век от британски заселници. Ако търсите приятно място за разходка с половинката си, то точно това е мястото за вас.

Hallerbos Forest, Белгия,

Подобна гора няма никъде другаде! През пролетта, тази простираща се на 552 хектара гора оживява. Земята се изпълва с  одеяло от лилави зюмбюли. Разходката рано сутрин, когато има мъгла е за предпочитане, защото гледката е наистина уникална. Огромните дървета и споменатото „килимче“ от зюмбюли създават мистериозна и съблазнителна атмосфера – перфектното място за романтична разходка.

Arashiyama Bamboo Grove, Киото, Япония,

Япония винаги ни е изненадвала със своите спиращи дъха пейзажи. Тази бамбукова гора вдъхва спокойствие на всички, които се разхождат по алеята. Слънчевите лъчи си проправят път през дърветата и пред вас се разкрива една великолепна гледка. Важно е да отбележим, че пътят води до древен будистки храм – още едно място, което си струва да се види.

Frigiliana, Испания,

Павирани улички, варосани къщи и цветя навсякъде – място, което е толкова тихо, че бихте казали „Всички ли спят?“. Градчето се намира в южната част на региона Andalusia. Докато се разхождате по павираните улички, ще видите страхотни фонтани, палати от 16-ти век, както и старинни църкви.

Bernese Oberland, Швейцарските Алпи,

Bernese Oberland е забележителна долина в подножието на Jungfrau (масивен връх в Швейцарските Алпи). Ако сте наблизо до тази местност, то Ви препоръчваме да я посетите. Алеята се извива из зелената равнина, която през пролетта се покрива с диви цветя, а красивите Алпи допълват живописния пейзаж. Ако искате максимално да се потопите в това красиво място, то се качете на парния локомотив в Interlaken до Kleine Schdegg.

Hitachi Seaside Park, Япония,

Цветя докъдето Ви стига погледа – едва ли сте виждали нещо подобно. Паркът Hitachi се намира в непосредствена близост до Тихия океан. В парка ще можете да видите над милион жълти нарциси, над 170 вида лалета и над 4,5 милиона небесносини немофили. Това е гледка, която ще се хареса на всеки!

Tirimbina Biological Reserve, Коста Рика,

Внимание към всички любители на адреналина! Дълбоко в тропическите гори на Tirimbina се намира въжен мост, който само най-смелите биха прекосили. Той се извисява над река Sarapiqui и корони на дървета, които са пълни с екзотични птици и маймуни. Тропическите гори са както красиви, така и опасни. Затова препоръчваме това местенце само на най-смелите.