Най-живописните алеи в света – част I

November 11, 2016

Какво по-хубаво от живописна алея, която може да Ви накара да забравите за всичко? Красиви пейзажи, романтика и мистерия – всичко това можете да видите в нашия списък на най-живописните алеи в света!

Acorn Street, Бостън, САЩ

Acorn Street е заграден от исторически постройки от 1820 г. и цветните градини на Mt. Vernon. Тази паважна улица в Beacon Hill е сред най-посещаваните алеи в региона на Нова Англия, а също така и най-фотографираната.

Wisteria Flower Tunnel, Япония

Този приказен тунел на цветята е направен от над 22 различни цвята глициния (вид дървовидно растение) и 150 дървета. Тунелът е смятан за едно от най-романтичните места в Япония.

Redwood Path, Muir Woods, САЩ

Краткото пътешествие до една от най-красивите гори в Калифорния ни разкрива една алея сред природата. Тя се намира в Националният парк Редлуд и над нея се извисяват масивни дървета, които са над 75 метра високи. Ако търсите наистина живописна картина, просто поемете пътеката между 800 годишните гигантски дървета.

Chefchaouen, Мароко,

Не, това не е фотошоп. В този марокански град можете да видите 50 нюанса синьо, които не сте виждали дори в сънищата си. Лутайки се из тесните улички, ще откриете невероятните екзотични сгради „риадс“, в които се крият приказни градини.

Tunnel of Love, Украйна,

Ако се чудите коя да е следващата дестинация за вас и вашата половинка, то се замислите за „Тунелът на любовта“ в Украйна. Мястото си е спечелило репутацията на едно от най-романтичните места в цял свят. В тунелът може да се насладите на 3 км. романтичен преход в сърцето на гората.

Via Krupp, Капри, Италия,

Ако сте любители на малките островчета и вашата следваща дестинация е о. Капри, то задължително трябва да посетите „Виа Круп“. Спускайки се по тази алея (построена през 1900 г.) може да се насладите на електриково-сините води на Средиземноморието.
ю