6 луксозни хотели в Лондон и техните евтини алтернативи – част II

October 26, 2016

Готиният избор: 40 Winks

Когато хотел гордо рекламира, че има място за само трима души – една двойна стая и единична стая – разбирате, че това е един изключително необичаен хотел. Благодарение на уникалността на сградата, стаите в 40 Winks са супер трудни за резервиране, което прави хотела още по-готин, нали?! Сградата се намира в Bethnal Green. Хотелът има много приятен дизайн, защото е декориран в типичен стил от 18-ти век. Мястото е ексцентрично и невероятно романтично – ще му се нарадвате, стига да успеете да резервирате стая!

Алтернативата: Ace Hotel

Навсякъде по света, Хотелите Ace са считани за хипстърски и този в Лондон не е изключение. Стаите, в които ще спите, са оборудвани с грамофони, винили по стените, музикални инструменти и радиа. Стаите са комфортни и приятни, но със сигурност ще прекарате повече време в шумния бар или съседния ресторант. Цената за престой не е толкова висока, както тази на луксозния 40 Winks, но пък ще можете да се насладите на повече готини неща.

Бутическият избор: Blakes Hotel

Известен със своята пищност и изключителна дискретност. Blakes Hotel привлича звездна клиентела в Южен Кенсингтън. Хотелът е проектиран от актрисата, която се превърнала в дизайнер – Anouska Hempel. Blakes Hotel разполага с голям и разкошен интериор, който да задоволи и най-изтънчения вкус. Ще можете да се възползвате от 24-часов рум сървис, фитнес център, както и Bang и Olufsen електроника във всяка стилна стая.

Алтернативата: The Hoxton

Намира се в оживеният квартал Shoreditch. The Hoxton е бутиково място, което предлага също толкова много стил и дизайн, колкото Blakes Hotel, просто Hoxton е подходящ за по-различен тип клиенти. Всички стаи са от един вид категория – очаквайте да откриете еднакъв комфорт, ексцентричен дизайн и елегантни бани. Ето и няколко удобства, от които ще можете да се възползвате, а именно – безплатни разговори с великобритански номера и определени международни номера и богата закуска доставяна всяка сутрин до стаята. Бързият Wi-Fi и широкото място предлагат отличен достъп на всеки, който работи от разстояние през интернет.

Аристократичният избор: The Goring

Хотелът бе мястото, в което нощуваше  Кейт Мидълтън – херцогинята на Кеймбридж – в нощта преди сватбата си с принц Уилям. Това не значи, че трябва да сте кралска особа, за да спите в хотела, просто трябва да имате голяма банкова сметка. Стаите са оборудвани с мраморни бани, а друго предимство на хотела е това, че е в непосредствена близост до Бъкингамския дворец.

Алтернативата: Dukes Hotel

Dukes Hotel се намира в аристократичния квартал Мейфейър. Той може да е по-евтина алтернатива на The Goring, но все пак, ще трябва да спестите някой друг лев. Известен факт е, че мартинито в бара на хотела е вдъхновило Иън Флеминг да включи фразата  „разклатено, не разбъркано“ в романите за Джеймс Бонд. Освен елегантните стаи за гости, Dukes Hotel предлага и градина, в която всички изискани гости могат да се насладят на чаша коняк и пура.