6 луксозни хотели в Лондон и техните евтини алтернативи – част I

October 20, 2016

Независимо дали искате да бъдете в най-скъпия хотел или да имате прекрасен престой на по-ниска цена, ние можем да Ви помогнем с избора преди да заминете за Лондон. В списъка сме събрали едни от най-старите, красивите, прелестните и най-луксозните хотели в града, като също така ще Ви покажем техните евтини, но много добри алтернативи. Ето шест емблематични луксозни хотели и по-евтините, но също така приятни места за престой.

Класически хотел, The Lanesborough

Хотелът се намира в Найтсбридж, като Хайд Парк се намира от едната му страна и Грийн Парк от другата, а също така в близост е и Бъкингамския дворец – това са част от причините, поради които цената за престой е висока. Освен престоя получавате достъп до таблет Sony, 24-часово обслужване от иконом, обширен избор от филми за гледане и мраморна баня, разбира се. Тук ще откриете и типичните за Лондон: универсални магазини Хародс, постоянен поток от луксозни превозни средства  Rolls Royce и Betley.

Алтернативата: The Town Hall Hotel

Местоположението му представя Лондон в малко по-различна светлина. Сградата е грандиозна, а нейната архитектура е от началото на миналия век. Тя се намира в сърцето на стария Ийст Енд и се заобиколена от кафенета, домашни пивоварни, магазини втора употреба, както и креативни предприятия – всичко това допълва вида на младия Лондон. Има много какво да видите, докато стигнете до тази част на града, така че луксозните бани и вани ще са като добре дошли след цялото обикаляне.

Изборът на кулинарните ценители, The Langham

Ако сте в Лондон и търсите лукс и невероятна кулинария, защо не ги потърсите в мястото, което твърди, че е измислило емблемата на класическата английска кулинария, а именно следобедния чай?! Луксозният Langham Hotel може да Ви привлече и неговият елегантен интериор се харесва на всеки посетител. Със сигурност трябва да се поглезите с оригиналния следобеден чай – прекарайте около час в поклащането на кутрето си, докато пиете чай и ядете сандвичи с нарязани и обелени краставички.

Алтернативата: Boundary Rooms and Suites

Въпреки че следобедния чай е наследствена английска традиция, Лондон е една наистина кулинарна столица. Хотелът Boundary Rooms & Suites се намира по средата между Brick Lane на юг и виетнамския “Pro Mile” на север. Освен че се намира на близко разстояние до някои от най-добрите виетнамски, индийски и пакистански ресторанти в Лондон, хотелът също така предлага стаи с креативен дизайн, които някога са били част от викториански склад. И ако не искате да излизате за храна, винаги можете да опитате бара и скарата, които се намират на покрива.

Изглед към река Темза, The Savoy

The Savoy е прочут лондонски хотел, който е бил често посещаван от знаменитости (Мерилин Монро например). Декорът комбинира красивите стилове: Ар деко и Модернизъм. Стаите са толкова изтънчени, че  всяка стая се обслужва от конкретен иконом. О, и също така ще можете да наблюдавате прекрасната река Темза. Не всички стаи са с изглед към реката, затова резервирайте внимателно. Ако не се интересувате много от гледката, то ще можете да се насладите на коктейлите от известния американски бар, което не звучи толкова лошо, нали?

Алтернативата: Mondrian London at Sea Containers

Mondrian London at Sea Containers може да няма високия статут на The Savoy, но има своите силни страни, съвременен и елегантен дизайн. Хотелът предлага чудесна панорама към река Темза. Стаите са артистични и шик, а в ресторанта и баровете също ще можете да се радвате на прекрасна гледка.