3-те най-добри международни дестинации за 2016 г.

September 30, 2016

№3 Тайпе, Тайван

Островът крие наистина красиви гледки за всички, които обичат природата: красиви паркове, водопади и планински кътчета.

В Тайван ще можете да видите и доста интересни забележителности – храмът „Лонгшан“, Тайпе 101 (небостъргач), „Маоконг Гондола“, Императорският музей (около 700 хиляди експонати от древен Китай). Ако посетите нощният пазар „Шилин“ ще успеете да се насладите на голям брой вкусотии: омлет със стриди, ребърца сготвени с характерни за Китай подправки, наденички „Шилин“, известните шанхайски кифлички и сладолед с пресни плодове.

Цените на хотелите в Тайпе са паднали драстично, което предоставя една наистина добра възможност да посетите този невероятен остров.

№2 Маракеш, Мароко

Известен още като „розовия град“, древната столица на Мароко и един от Имперските градове на Мароко, както и град от приказките „1001 нощ“.  Маракеш е един от най-безопасните градове в Африка, а също така е и много изгодна дестинация.

Интересни места, които можете да посетите са: площад „Ел-Фна“ (паметник на ЮНЕСКО, в който ще можете да видите безброй търговци, дресьори на екзотични животни  и да опитате вкусни изкушения), Медина (Старият град), Ботаническата градината на Мажорел.

Цените на нощувките са паднали с близо 30%

№1 Прага, Чехия

Прага е смятан за един от най-красивите градове в света, а в това няма нищо случайно, защото архитектурата на града е съчетание от следните периоди: барок, рококо, готика, романтизъм, и др. Часовниковата кула Орлой, Карловият мост, Замъкът Храдчани (най-големият дворец в Европа), Танцуващата къща – са само част от най-прекрасните забележителности на Прага. Зоологическата градина на Прага е призната за 7-мата най-добра в Света. Чешката бира е най-хубава в Прага, но задължително трябва да опитате и характерните за Чехия вкусотии! Част от тези специалитети са джолан, гулаш с кнедли, печена пражка шунка, наденички на скара и много други.