Легло под звездите

August 25, 2016

Много хора мечтаят да спят сред природата – направо под звездното небе, между стволовете на дърветата и стръкчетата цветя. Но това преживяване обикновено се асоциира с липса на удобно легло, с дразнещи насекоми, плашещи нощни звуци и студ.

Не е така обаче във Франция – хотел Attrap’Rêves е един от малкото в света, които предлагат пълен комфорт плюс несмущавана от нищо природна гледка. „Стаите“ на хотела са прозрачни балони, поставени на прекрасни местенца в горите на Франция.

Балоните са напълно обзаведени и точно толкова удобни, колкото обичайна хотелска стая. Всеки един от тях е разположен на различно място и през прозрачните му стени няма да видите нито един съсед. Издигнати са върху платформи в близост до основна сграда, която предлага храна, телескопи със звездни карти, външно джакузи и други удобства. До стаите може да се стигне само пеша по индивидуална пътечка. Така домакините осигуряват спокойствие и усамотение.

Всеки балон е с диаметър 4 метра, като най-високата точка на „тавана“ е на 3 метра. Поддържат се надути от тих компресор, който в същото време осигурява и чист въздух в помещението. Attrap’Rêves не ви спестява нищо от удобствата на съвременният свят – електричество, течаща вода в банята, осветление в стаята. Нещо повече – различните стаи са обзаведени в различен стил и дори с различна степен на прозрачност, за да могат да задоволят всеки вкус. Цените са от 109 до 499 евро според мястото, удобствата и сезона.