6 басейна, за които да мечтаем

August 11, 2016

Лято е и жегите ни карат честичко да мислим за шезлонг, питие, вода…. Но тъй като напоследък разгледахме доста плажове по морския бряг, сега ще ви разходим до шест от най-изумителните басейни на света.

Всички те са наистина неповторими, измислени и създадени с много въображение и една единствена цел – да доставят пълна наслада на сетивата на всеки, който попадне там.

Нека заедно помечтаем да прекараме поне един мързелив ден край някой от тях…

 

Сингапур, Marina Bay Sands

Невероятно красив и дори малко екстремен, „безкрайният“ басейн в този хотел се намира на 57 етажа над града. Можете и сами да си представите какво усещането да плуваш над Сингапур…

Бали, The Hanging Gardens

Този басейн е един от най-сниманите в света и наистина е невероятно красив. Построен е в сърцето на индонезийската джунгла като част от луксозен местен курорт.

Замбия, Chongwe River House

Екзотичният африкански хотел, изпълнен изцяло в луксозен сафари стил, предлага и екзотичен басейн. Този обаче е частен и е на разположение само на гостите на къщата. Построен е в двора и стига до брега на реката, където животните често идват на водопой.

Малдивски острови, Velassaru Resort

Разбира се, че не можем да пропуснем Малдивите. Басейнът отново е „безкраен“ и изглежда като част от самия океан.

САЩ, Лас Вегас, The Golden Nugget

Екстравагантният Лас Вегас винаги е пълен с нестандартни идеи. Една от тях е за този басейн, в който можете да поплувате рамо до рамо с акула. Разбира се, рибите са отделени със стена, но преживяването определено си струва.

Швейцария, The Cambrian

Ще ви изненадаме и ще ви отведем в Швейцария. Да, това определено не е популярна лятна дестинация. Но след посещението на този басейн ще можете да твърдите, че знаете точно какво е усещането „да се гмурнеш в Алпите“.