Райски кътчета по българското Черноморие (част 6)

August 7, 2016

Разходката ни е към своя край – този път ще ви покажем най-северните девствени кътчета, на които можете да се порадвате.

 

Галата

Ето, че пристигаме в „Галата“ – един от южните варненски квартали. Макар и близо до натоварения град, плаж Галата е доста безлюден. Причината за това е вероятно в затруднения достъп до него – трябва да минете през стръмни стълби и гора. Но веднъж пристигнали, ще разберете, че има защо – дивият му вид и бистрите морски води няма как да не ви харесат.

Болата

Прескачаме рязко чак след нос Калиакра, за да се насладим на следващия дивен плаж – Болата. Той определено не е от големите плажове, но за сметка на това е от най-красивите – има почти кръгла форма. Скътан е в тясна клисура с лиман и е заобиколен от високи скали, осеяни с пещери. Да, признаваме, през лятото понякога става доста пренаселен, но живописността му е неоспорима.

Крапец

Разходката ни свършва почти на края на бреговата ивица на България, до плажа между Крапец и Дуранкулак. Шест километра плажна ивица, непокътнати дюни, спокойно море и меко дъно – това ще намерите тук. Допълнителен бонус е съседството му с Дуранкулашкото езеро. Въпреки това плажът не е от най-посещаваните – вероятно поради липсата на много съвременни атракции. Но ние пък го харесваме точно заради това.