Райски кътчета по българското Черноморие (част 5)

August 4, 2016

След страхотния Кара дере, продължаваме обиколката си по невероятните български плажове. Още по на север е…

 

Камчийски пясъци

Непокътнати пясъчни дюни и златист пясък до края на хоризонта – това ви очаква в Камчийски пясъци, който се намира между село Шкорпиловци и устието на река Камчия. Тъй като се намира в защитена местност, плажът е запазил девствения си вид и не е за търсачи на плажни атракции, но ще го харесате, ако сте почитатели на красивите гледки. Плажът е неохраняем, няма заведения и не предлага чадъри и шезлонги.

Паша дере

Няма как да подминем плаж Паша дере – един от най-красивите български плажове. Той е само на 15 км на юг от Варна и е достъпен с автомобил, но по черен път. Защитена територия е и е във възможно най-непокътнат вид. Плажната ивица е оградена от прохладна гора и е достатъчно изолирана, за да ви накара да забравите градския живот.  Наблизо няма нито заведения, нито магазини, но пък е точното място да се насладите на морето насаме.

Ракитника (Черноморец)

Малко по на север от Паша дере, в защитената местност Ракитника, е плаж Черноморец. Борови гори слизат стръмно към морето и образуват малки пясъчни плажове, а наоколо често ще се натъквате на изтъркулени скални късове.