Райски кътчета по българското Черноморие (част 3)

July 26, 2016

Варвара

Плажът „Варвара“ е на няколко километра север от Царево. Малък и закътан, той предлага спокойствието, от което се нуждаете, за да се насладите на шума на морето. До него се достига по черен път и е само на километър от село Варвара. Наблизо е и местността Дарданелите, която е подходяща за гмуркане.

Ропотамо

Плажът на устието на Ропотамо е между Приморско и Дюни. Той е част от резерзват „Ропотамо“ и до него няма дори черен път, поради което е един от малко останалите незастроени и наистина диви плажове в България. Плажът е малък, но наистина тих – няма заведения, няма дори чадъри и охрана. За да стъпите на финия му пясък и да сепотопите в бистрите му води, трябва да пристигнете по вода или да походите двайсетина минути пеша – покрай брега, ако тръгнете  от близкия плаж Аркутино, или по пътека в гората и през самата река, ако тръгнете от парк Ропотамо. Имайте предвид, че често се посещава от нудисти.

Аркутино

На 2,5 км на север от плаж Ропотамо е плаж Аркутино – красива, широка плажна ивица, осеяна в естествени дюни. Плажът е охраняем, предлагат се чадъри и шезлонги, има и заведения. Въпреки всичко е спокоен и много подходящ за семейства с деца. Близкото блато Аркутино е защитена зона заради редките животни и птици, които обитават района.