Как изглежда най-новият седемзвезден хотел

July 15, 2016

Най-новият седемзвезден хотел на света вече е факт!

Спорно е колко точно са седемзвездните хотели в света, но със сигурност се броят на пръстите на ръката. А последният от тях не е в Дубай, както бихте си помислили. Нарича се Wanda Reign, построен е в сърцето на Шанхай и отвори врати едва преди три седмици.

През прозорците му се виждат известната крайбрежна улица Бънд, на която е разположен, река Хуанпу и небостъргачите на Пудонг.

Построяването на хотела е струвало цели 516,7 млн долара и е собственост на Уан Сиконг, сина на най-богатия китаец. Огромната модерна сграда е побрала 179 луксозни стаи и 14 апартамента с площ между 45 и 288 кв. м.

На разположение на гостите са и пет ресторанта с различно работно време и кухня.

Гостите могат да използват огромна бална зала с площ 720 кв. м, с гигантски LED екран (82 кв. м!) и невероятна гледка към Бунд. Разбира се, има и още няколко мултифункционални зали с различни размери, както и фитнес зала и басейн.

Ако изчислим в българска валута, цените за нощувка са приблизително от 800 до 2000 лв. и въпреки това проверката ни днес показа, че почти няма свободни стаи. Но пък можем да му се насладим поне виртуално.