Къде да посрещнем Джулай морнинг

June 28, 2016

Добре знаем, че Джулай морнинг е свързан с хипи движението от 60-те години на миналия век. Още по-добре известно ни е, че в България традиционното посрещане на първия юлски изгрев започва едва през 1986 – години след като хипитата са останали в миналото. Факт е също така, че подобно събитие се случва само в нашата държава.

Но знаете ли къде можете да прекарате нощта срещу 1 юли тази година, за да се насладите на първото юлско слънце под ритъма на любима музика?

Камен бряг

За разлика от последните няколко години, този път на Камен бряг няма се чуе как Джон Лоутън пее емблиматичната „Джулай морнинг“. В нощта срещу 1 юли на сцената ще се качат Jeremy?, No Planet, Pleasure, Ivo Ruev Band.

 

Тутракан

След като 7 години посрещаха Джулай на Камен бряг, БТР и Джон Лоутън тази година ще забиват на брега на Дунав в Тутракан. Заедно с тях на сцената от 20:00 ч. на 30 юни до 6:00 ч. на 1 юли ще се редуват Васко Кръпката и млади банди от региона.

 

Бургас

„Уикеда“, „Контрол“, пънк, ска и рок ще звучат цяла нощ на Централния плаж в Бургас. Началото е в 18:00 ч. в четвъртък вечер, краят – 6:45 ч. в петъчното утро.

 

Шабла

На централния плаж на къмпинг „Добруджа“ на 6 км. от Шабла – това е мястото, където музиката започва да звучи в 22:00 ч. В 3:00 след полунощ обаче на сцената ще се качат „Легендите“ – най-доброто от българския рок за последните десетилетия в изпълнение на Йордан Караджов, Константин Цеков, Митко Кърнев, Любо Киров, Константин Марков и Стенли.

 

Беклемето

Напук на традицията, първите юлски лъчи можете да посрещнете и на върха на Стара планина в центъра на България. Под арката на паметника на Беклемето ще слушате Фънки и “Черно Фередже”, Звезди и “Аналгин”, Defacement и др.