Дубай – разходка из невъзможното

June 17, 2016

Всички сме чували за Дубай и за невероятните преживявания, които предлага. Авангардните хотели във водата, изкуствените острови, блестящите модерни небостъргачи, съчетани с живописната традиционна култура, пясъчните плажове и слънцето на Персийския залив – това е зашеметяващата комбинация, която прави този град една от най-предпочитаните дестинации за туристите.

 

Сред десетките неща, които можете да видите в амбициозния град, изпъкват няколко, които задължително трябва да видите.

 

Дубайският музей

muzei_na_Dubai

Ако искате да започнете по хронологически ред, посетете първо Музея на Дубай. Той се помещава в най-старата запазена постройка тук, датираща от 1787 г. В експозицията ще видите образци от историческото и културно наследство на тези земи, които са населявани от 5000 години.

 

Кварталът Бастакия

bastakia

Дубайският музей се намира в старинния квартал Бастакия, из който ви препоръчваме да се разходите. Той е пълен с прекрасни къщи в стила на класическата местна архитектура. Разходката из него ще ви накара да се почувствате като попаднали в приказка от Хиляда и една нощ.

 

Старите пазари

Spice_Souk

Имената им са Бур Дубай и Дейра – реставрирани старинни търговски центрове, в които освен обичайните стоки ще ви предложат и традиционните фини платове, изящни бижута и качествени подправки.

 

Палма Джумейра

djumejra

Палма Джумейра е изкуствено създаден остров с формата на палма – стъбло, 17 разклонения под формата на палмови листа и заобикалящ остров. Изпълнен е с жилищни сгради и хотели.

 

Мадинат Джумейра

madinat1-1024x768

Наричат я още „Арабската Венеция“ заради водните канали, по които плават гондоли. Това е комплекс от хотели, арабски пазари, ресторанти и барове.

 

Бурж Ал Араб

al arab

Със сигурност сте попадали на снимка най-високият хотел на планетата. Но усещането да го видиш отблизо е неописуемо.

 

Бурж Калифа

Burj-1024x812

Най-високата сграда в света – височината й е ненадминатите към момента 828 м. В огромната й площ са побрани хотели, офиси, апартаменти, ресторанти и, разбира се, наблюдателна площадка.

 

Ски Дубай

янс

Да, можете да карате ски и сноуборд в пустинята! Невероятната закрита ски писта е дълга 400 метра, а комплексът предлага и снежни пещери, пързалки за децата. В един от баровете дори се отглеждат пингвини!