Как да изберем подходящия хотел

June 11, 2016

Търсенето на подходящ хотел за почивката е винаги трудоемко и свързано с разпитване на приятели и много ровене по интернет сайтове и форуми. Затова ви предлагаме кратък списък с предварителни въпроси, които ще ви помогнат бързо да се ориентирате и да откриете правилното място за вашата ваканция.

 

Къде да бъде?

maxresdefault

След като сте избрали къде ще почивате, трябва да определите и желаното от вас местоположение на хотела – да е в центъра или тихите покрайнини на курорта, близо или далече от плажа. Всичко зависи от това дали желаете дейна или спокойна почивка и дали ще се движите с автомобил до желаните от вас места.

 

Колко легла ще са нужни?

Imperial_Hotel_Osaka_regular_floor_standard_twin_room_20120630-001

Колко легла ще ви трябват и колко големи да бъдат, за да може всички да спят удобно – този момент от планирането също не е за пренебрегване. Не забравяйте, че е важно да предвидите леглата за децата си, особено ако са по-малки. Качеството на съня на всеки един от вас определено ще повлияе на цялостното ви преживяване по време на почивката.

 

Колко голяма да е стаята?

serviced-apartments

Когато определяте големината на стаята, която ще ви е нужна, задължително помислете дали смятате да прекарвате повече време в нея, за да си почивате, или ще се прибирате само за душ и спане. Запомнете, че ключът към добрата семейна почивка е дневният кът да е отделен от спалнята, така че ако сте с децата си, вероятно ще е по-добре да се ориентирате към апартамент.

 

Какви удобства търсите?

hotel_Vespera_pools

Не можете да планирате правилно бюджета, ако нямате представа за удобствата, които искате да ползвате в хотела. Трябва предварително да прецените колко важни са за вас закуската, вечерята, румсървисът, безжичният интернет, телевизията, басейнът, паркингът, СПА центърът, спортът. В някои хотели част от тези екстри се включват в цената на нощувката, но в други се налага да заплатите допълнителни такси, за да ги ползвате.

 

Колко голям да е хотелът?

11023423_1_z

Някои хора се чувства по-добре в малки, семейни хотелчета, където обстановката е по-уютна, а обслужването – по-лично. Други обаче предпочитат анонимността и повечето възможности, които само един голям хотел може да предложи. Изборът на големината на хотела е важна и за начина, по който искате да прекарате времето с децата си – малките ви дават по-лесен надзор и повече безопасност, докато големите често осигуряват аниматори, които могат с часове да забавляват малчуганите, докато родителите си почиват.

 

Добра ли е цената?

635836075036929525-1143747272_odyssey1

Разбира се, цената е ключов момент в избора на подходящ хотел. Ако обаче имате готови отговори на горните въпроси, значи лесно ще се ориентирате дали мечтаната от вас почивка влиза в планирания бюджет, или ще се наложи да премисляте отново.