На плаж във Великобритания? Защо не?!

June 9, 2016

Великобритания едва ли е първата държава, за която се сещате, когато си мечтаете за красив плаж. Но всъщност островът предлага наистина живописни местенца, които ще ви оставят незабравими спомени. Представяме ви няколко от тях.

 

Марлоус, Пемброукшир

6MG_7990.1_Marloes_sands__Pembrokeshire

Плажовете на Пемброукшир, който се намира в югозападен Уелс, не са за пренебрегване. Но Марлоус е специален – до него се достига по скалист път и не предлага никакви екстри, което определено не привлича тълпите туристи. За сметка на това се озовавате на двукилометрова плажна ивица със ситен пясък, осеян с високи скали. По време на отлив в подножията на скалите се образуват езерца, пълни с малки рибки и скариди.

 

Рънсуик бей, Северен Йоркшир

runswick-bay-caravan-camping-park-north-east-england-north-yorkshire-large

Северен Йоркшир притежава някои страхотни плажове, но Рънсуик, който е в близост до Уитби, предлага повече от всички: невероятни гледки от скалите, пътека, която слиза стръмно през вилна зона и плаж с пясък, камъчета и добри кафенета.

 

Мелън Удрайгъл, Шотландия

Blue Mellon viewlg_Apr08

Страхотен, закътан плаж с невероятна гледка към Груинард бей. Но не очаквайте душове, магазини или други екстри. Това е приятно, тихо местенце за къмпинг.

 

Бембър, Нортъмбърланд

btc_ir_img_02

Прекрасно местенце за сърф, кучета, разходки с коне и дори пускане на хвърчила. Над него се извисява един от най-красивите замъци в Англия – Бембър, ограден с впечатляващи кули. Можете да отседнете на къмпинг или бунгало.