10-те най-добри плажа за семейна почивка в Европа (част 2)

June 3, 2016

6. Испания, Кантабрия, Comillas

6

До крайморското градче Comillas се стига бързо с ферибот от Сантандер. То е обичано от испанските семейства, но пренебрегвано от чуждестранните туристи. Градчето има два прекрасни плажа – Playa de Comillas, на който ще откриете няколко кафенета, малко риболовно пристанище, душове, павилиони за сладолед и скални басейнчета, и Playa de Oyambre, обграден с прекрасния природен резерват „Лос Пикос“ и заснежените му върхове.

7. Хърватия, Лопуд, Sunj

7

Пясъчните плажове са сравнително малко сред каменистите брегове на Хърватия, но има изключения. Едно от тях е Лопуд – остров без движение на автомобили, на 40 минути с ферибот от Дубровник. Местните превозват посетителите от пристанището до плитките, бистри води на плажа с колички за голф, нищо, че разстоянието е само километър. Там ви очакват два ресторанта, които дават под наем шезлонги и чадъри, както и игрища за волейбол и тенис.

8. Корсика, Pinarello

8

Извита ивица бял пясък, обградена от уличка и гора – това прави този плаж обичан от семействата туристи. Няколко ресторанта и разходка с корабче до близкия град Porto-Vecchio са само част от спокойните развлечения, на които можете да се насладите тук.

9. Малта, Ramla l-Hamra Gozo

9

Пясък в цвят охра и вода в дълбоко синьо – това прави този плаж неповторим. Иначе тук има само най-необходимото: тоалетни, душове, няколко кафенета, сладолед, шезлонги и чадъри. Но точно те, заедно със статуята на Дева Мария, всъщност са чарът на това място. Не забравяйте да си вземете шнорхелите – прозрачната вода ще ви позволи да разгледате спокойно местните морски обитатели.

10. Испания, Менорка, Es Grao

10

Менорка е най-северният от Балеарските острови и разполага с прекрасни плажове за семейства. Те обаче са доста натоварени през юли и август. За да избегнете тълпата, тръгнете за Es Grao, който се намира в по-тихия североизточен край на острова. Тук няма хотели, а плажната ивица е спокойна и близка до естествената природа, тъй като е незастроена. Прилича на голям, плитък басейн и е подходящ за гребане с лодка, която можете да наемете на място. Градчето с ресторантите и магазинчетата за сувенири се намира съвсем наблизо и можете бързо да стигнете до него пеша.