Невероятната природа на Европа (Част 1)

May 25, 2016

Всички знаем колко красива е природата на България. Това не е тайна дори за останалия свят, понеже множество туристи идват да посетят интересните места, които могат да се видят из България. С тази серия от статии обаче ние ще се спрем върху красотите на Европа, ще ви покажем места, които са близо (понякога и малко по-далеч) до нас, като всичко това е сътворено от природата.

По правило Европа е опияняваща смесица от култивирана красота и природни чудеса. В градовете можем да се насладим на изкуството и архитектурата, но ако навлезем в дебрите на природата, можем да останем също толкова, а може би и повече очаровани. Но нека започнем.

Водопадът Бигар, Румъния

Бигар Румъния

Ще започнем с място в северната ни съседка. Този невероятен водопад е просто едно от великолепните места на планетата. Той ни показва, че понякога не е важно колко висок е един водопад или колко обемен, а каква съвършена красота създава. Със сигурност това е едно чудесно място, което да посетите.

Матерхорн, Швейцари и Италия

Матерхорн

Когато говорим за красотата, която природата сама е създала, няма как да пропуснем и този прочут връх. Драматичната пирамидална на вид структура на Матерхорн е вдъхновила поколения от художници, писатели и естествено – катерачи. Матерхорн е едно забележително място, но ние предпочитаме да го гледаме от по-далеч, без да го катерим, за да можем да се насладим на цялата природа около него.

Плитвишките езера, Хърватия

Плитвишките езера

Сгушени между две планини се намират шестнадесетте надиплени Плитвишки езера. Феерията от синьо и зелено придава на цялото място една магичност, която само ни кара да се преклоним пред красотата на природата. А и тук можете да се насладите на красиви водопади, елхови горички и скрити пещери.

Синята пещера на о. Капри, Италия

Синята пещера

Синята пещера на Капри е като излязла от приказките. В нея има цял един скрит свят на омайни цветове и светлина. Ако стоите достатъчно дълго, ще видите различните нюанси на синьото, които на моменти преминават дори в сребристо.

Следващия път ще ви представим още магични места из Европа, които природата ни е подарила.