Съвети при посещението на известни дестинации

May 20, 2016

Колко пъти сте си мислели, че ще е хубаво да посетите някое от известните места по света, да видите красиви сгради или паркове, да се насладите на природата или на създаденото от човешка ръка? Предполагаме, че често си напомняте, че скоро трябва да посетите някое екзотично местенце, стига да ви се отдаде възможност.

Е, когато такава възможност се отдаде, добре е да се възползвате от нея, но трябва да знаете някои неща, за по-известните места, които да улеснят цялостната ви почивка и наслада от красотата на света.

  1. Базиликата на Св. Петър, Ватикана, Италия

Базилика

Когато планирате да отидете на това изключително място, то не забравяйте да отделите поне 2 часа за вашето посещение. Най-добре е да отиде точно когато отваря и да отидете да видите всичко още в ранните часове.

Много внимателно изберете датата, когато ще посетите това място. Папските аудиенции се случват обикновено сряда сутрин в 10 часа на площада Св. Петър. По това време базиликата е затворена поне до обяд. Ако планирате разходката си внимателно, можете дори да успеете да си вземете билет за аудиенция с папата.

  1. Мачу Пикчу, Перу

Мачу Пикчу

Ако искате да посетите това място, трябва да ви кажем, че планирането да отидете там трябва да започне много преди това – поне 4 месеца, ако искате да е в дните между юни и август.

Един от най-добрите съвети, които и ние получихме, е да отидете там с един ден преспиване в близкия хотел и след това рано-рано сутрин да посетите руините. След това мястото бързо се пълни с туристи, които могат да ви развалят изживяването и направата на уникални снимки

  1. Тадж Махал, Индия

Тадж Махал

Много внимавайте за коя дата си купувате билет, тъй като трябва да си го купите предварително. Замените са доста трудни, а понякога дори невъзможни.

Имайте си едно на ум, че през лятото вали всеки ден поне по 30 минути, така че си носете дъждобран.

  1. Миланската Катедрала, Милано, Италия

 

Миланска Катедрала

Отделете си поне 3 часа, през които да разгледате добре цялата катедрала и площада. Ако отидете през лятото, задължително си носете шапка и пийте много вода, за да не се обезводните от голямата жега.

Освен, че катедралата трябва да се разгледа добре, не забравяйте всъщност да излезете на покрива, от който да видите чудесния Милано в цялата му слава.

  1. Храм „Възкресение Христово“, Санкт Петербург, Русия

Възкресение Христово

Много е важно да направите проучване за историята на това забележително място. Ако знаете историческите факти за този храма, вие ще се насладите още повече на това, което ще видите вътре.

И не си мислете, че храмът е красив само отвън. Това дори не е най-въздействащото от цялата сграда. Вътре можете да се впечатлите от мозайките от късния 19. век, които заемат повече от 7500 квадратни метра и изобразяват множество исторически сцени и детайли.