Къде да прекарате почивката си това лято

May 17, 2016

Много често ни се случва (ако не и всяко лято всъщност) да не знаем къде да си прекараме почивката. Залети сме от толкова добри оферти, че не знаем коя да изберем и в същото време искаме нещо различно, а не вариация на миналогодишната почивка, което всъщност правят доста българи.

Ето защо за вас имаме няколко чудесни идеи според месеца, за да можете да се насладите както на почивката си, така и на самото място, без купища туристи и шумотевица. Има и някои по-скъпи дестинации, ако все пак сте решили да се почувствате по приключенски.

Дестинации за юни:

 

Бали – през юни цените за Бали са изключително приемливи и мястото е сравнително спокойно, без особена глъч от туристи, поне не толкова, колкото през остатъка от лятото.

Прованс, Франция – през юни тук ще можете да се насладите на необятните лавандулови полета и цветни селски фестивали. И понеже времето е достатъчно топло и денят е голям, вие ще можете да прекарате цялото си време навън.

Цикладските острови, Гърция – през юни туристите още не са се излели в Санторини и Миконос, така че ще можете да се насладите на тези прекрасни островчета, без необходимостта да се съобразявате прекалено много с тълпите от хора. А и цените са изключително достъпни.

Дестинации за юли:

Нюфаундленд – това местенце е за онези от вас, които искат да избягат от жегите и имат финансовата възможност да се почувстват като приключенци. През лятото този остров е приятно хладен и можете да се насладите на чудесната природа, без да се потите и да се блъскате с хора.

Барбадос – тук не е толкова горещо, колкото може би очаквате. По някаква причина за юли месец цените на хотелите падат значително, а летните фестивали са чудесна причина да посетите това местенце.

За съжаление, юли си е пиков месец за почивки и другите добри варианти са просто да отидете на място, където не сте били и за което имате добра оферта.

Дестинации за август:

Шотландия – изключително място за вашата почивка, особено през август. Можете да отидете на много фестивали и празници, да се насладите на прохладно лято и да разгледате множество интересни замъци.

Източна Африка – за истинските любители на приключенията. Ако имате финансовата възможност, то трябва да си подарите едно сафари, за да видите миграцията на животните и да се насладите на много различния африкански свят.