11 от най-желаните дестинации за лято 2016

April 22, 2016

Лятото – най-подходящият сезон за приключения и нови изживявания наближава. Готови ли сте за бягство от ежедневието и нова доза положителни емоции.
В случай, че все още не сте планирали лятната си ваканция, ние ще Ви помогнем като Ви покажем кои са най-желаните дестинации за лято 2016 година. Докато някои от нашите предложения са често предпочитани сред редица туристи вече години наред, то други наскоро започнаха да привличат вниманието на хиляди посетители от цял свят.

Изола Бела, Италия

Изола Бела е мястото, известно като “красивия остров” на Лаго Маджоре. От гола скала с бедна растителност постепенно това място се превръща в райско кътче, в истинско произведение на изкуството, място за разкошни празненства и театрални представления. Великолепните барокови градини и невероятният старинен замък на Изола Бела ежегодно привличат хиляди туристи. Те са отворени за посещение в периода от месец март до края на месец октомври. Безпорно обаче летният сезон е най-подходящото време да се полюбувате на очарованието и неземната красота на това вълшебно място.

Тулум, Мексико

Някогашният град на маите Тулум е сред най – посещаваните дестинации през изминалата година. Посещавайки това изключително красиво място, Вие можете да се насладите на едни от най – добрите плажове, първокласни ресторанти и нощни клубове, разположени по бреговете. И това не е всичко. Тулум предлага различни атрактивни дейности, които са в състояние да задоволят желанията на всеки посетител.

Маракеш, Мароко

Маракеш е сред вълшебните градове от приказките “1001 нощ”, за които всеки е чувал. Поради преобладаващия розов цвят по сградите, Маракеш е известен още като “Розовият град”. Не случайно това място оглавява класациите за трите най – желани международни дестинации за тази година. Всеки посетител се прекланя пред величието на този град. Това, с което градът се отличава от други подобни места е невероятната местна храна, многобройните ресторанти, известните заведения и туристически обекти. Маракеш е сред любимите места на всяка жена.  Многобройните магазини ще Ви предоставят добри възможности да прекарате часове наред в пазаруване.

Мазурски езера, Полша

Полша е домът на около 2000 езера, известни в цял свят като Мазурските езера. Езерата са осеяни с гори и голяма част от тях са свързани помежду си с реки и канали. Мазурските езера са райски кът за тези от Вас, които обичат риболов, ветроходство и каяк.

Сием Реап, Камбоджа

Сием Реап е антично място, в което ще видите множество храмове и светилища, датиращи от стотици години. Мястото е подходящо за посещение през лятото, тъй като през този сезон можете да се полюбувате на редица спиращи дъха пейзажи, покрити със зеленина.

Малибу, Калифорния

Кристално чистата вода и ситният златист пясък правят Малибу място, неустоймо за сърфистите. Среднощните плажни партита и изисканите ресторанти по брега ще надминат очакванията Ви.

Ямайка

С всяка изминала година Ямайка се радва на все по – голям брой посетители. Модерните барове, разположени по скалите и многобройните приключения, предлагани на това място привличат туристи от цял свят.

Фиджи

Благодарение на своите гъсти гори, кристално чиста вода и мек пясък Фиджи е мястото, на което се чувствате като в рая. Този забележителен остров е мечтаното местенце за всички водолази.

Занзибар

Какво ще кажете за това неземно място, прекрасно е, нали? Занзибар е известен по цял свят с това, че е заобиколен от най-прекрасните плажове в Африка. Лятото е най-подходящият сезон за туризъм в Занзибар. Трудно посетителите биха могли да скрият очарованието си от това място.  Туристите имат възможност да посетят редица известни ресторанти и барове, разположени по скалите и да се докоснат до магията на Занзибар.

Азорски острови, Португалия

Тези девет острова крият едни от най-добре пазените тайни на Атлантическия океан. Думите са крайно недостатъчни, за да опишем величието на тези острови. Азорските острови са едно от местата, които всеки трябва да посети поне веднъж в живота си. Те привличат хиляди туристи, идващи от всяка точка на света, които копнеят да изпитат вълнението при вида на островите. Азорските острови са уникално съчетание между плажове и езера, многобройни пещери и редица водопади.

Рио де Жанейро, Бразилия

Рио де Жанейро е сред най – предпочитаните дестинации сред любителите на спорта, тъй като през 2016 година това място ще е домакин на олимпийските игри. Това разбира се не е единствената причина, поради която да предпочетете точно тази дестинация. Рио де Жанейро провокира интереса на туристите със спиращите дъха пейзажи, с многобройните си езера, заобиколени от планини и хълмове с буйна растителност и със страхотните си плажове. Това местенце предлага добри възможности за интересни дейности на открито, сред които е и колоезденето сред природата. Ресторантите и нощните клубове ще Ви осигурят безкрайни забавления и положителни емоции.