Най-интересните неща из Ирландия

April 18, 2016

Ирландия не е най-известното място за туризъм, но отскоро доста хора решиха да се насочат натам. Отчасти вина за това има сериалът „Игра на Тронове“, части от който се снимат там. Но каквато и да е причината за развитието на туризма в Ирландия, ние се радваме, понеже това е едно наистина магично и впечатляващо място.

Ако все пак се чудите какво може да се прави из Ирландия, значи сте на правилното място. Ние ще ви представим няколко неща като например разходки из красиви местенца, пиене на бира в симпатичен пъб и наслаждаване на  отличната морска храна, която страната предлага.

За любителите на природата и историята

Природа

Насладете се на националния парк Килърни. Зеленината в този парк е толкова пленителна, че няма да ви се иска да си тръгвате. Всичко около вас ще лъха на свежест. А ако се чувствате в особено историческо настроение, можете да разгледате замък от XV век и имение от XIX век.

Природа2

А и защо да не се насладите на спиращия дъха „пръстен на Кери“. Средновековни руини, неописуеми брегове, езера, планини, великолепни гледки към Атлантическия океан – какво повече да иска човек?

За любителите на бирата и кулинарията

Пъб

Toners Pub е един от най-известните пъбове в Ирландия и според много хора е задължително място за всеки турист.

Ресторант

А ако искате да се насладите на великолепна морска храна, то такива места има много, но Caviston’s Restaurant е едно от най-добрите места. Тук се сервира само прясна храна, тъй като се приготвя само от улова за деня.

За любителите на разходки из симпатични градчета

Градче

Ако обичате хубавите разходки, то не пропускайте да се разходите по улиците на градчето Дингъл. Тук ще намерите много пъбчета, традиционна ирландска музика, симпатични ресторантчета и дружелюбни местни жители.

Градче2

Друго интересно градче е Галуей. Там можете да видите стари градски стени, сравнително запазена старовременна архитектура, красиви павирани улички, много магазинчета, кафенета и барове.

Разбира се, Ирландия има още много неща, които може да предложи. Сами можете да откриете магията и красотата на това място. Гарантираме ви, че ще се влюбите в него.