Някои места, които да посетите тази пролет

April 14, 2016

Можете ли да го усетите във въздуха? Пролетта е вече тук и къде ще ви отведе тя? Да, може да не сме най-богатата нация, но и ние обичаме добрите екскурзии и ако можем да си го позволим, защо да не отидем на някое по-интересно местенце? Ние имаме няколко предложения за вас.

Мюнхен

Мюнхен1

През 2016 година Германия чества 500 години от приемането на закона за чистота на бирата през 1516 година. Той постановява как баварската бира трябва да се прави и какво трябва да е нейното качество, като така подсигурява една наистина вкусна бира. Ако Октоберфест не ви прилича особено или пък не ви е удобно да посетите германия тогава, то помислите да отидете там за пролетния им фестивал, който започва от утре, 15 април и продължава до 1 май.

Тайпе

Тайпе

Пролетта е най-доброто време, в което да посетите този невероятен азиатски мегаполис, в който температурите се държат по 20 градуса преди да дойде лятото. По-евтин от Хонг Конг или Токио, Тайпей започва да получава заслужено внимание като световната столица по архитектурен дизайн за 2016. Проспериращата столица на Тайван е жужащ, космополитен град, където гигантски модерни небостъргачи са издигат до древни храмове, спокойни паркове контрастират с хаотични пазари и хотели по последната мода са облени в блясък.

Дъблин

Дъблин

Независимо дали искате да се насладите на стария или новия Дъблин, вие ще го сметнете за един изключително интересен град, което е още по-изненадващо като се вземе предвид малкия му размер. 2016 е една по-специална година за столицата на Ирландия, тъй като се празнуват 100 години от Великденското им въстание. Градът е напълнен с елегантни магазинчета, хотели, театри, галерии, кафенета и зашеметяващи нови креативни ресторанти.

Фарьорските острови

Фарьорските Острови

Макар и да е технически част от Дания, този омайващ архипелаг от 18 острова има повече общо със съседните му Шотландия и Исландия. В градовете и малките селца из островите архитектурата смесва скандинавски минимализъм с цветната естетика, напомняща за викингското наследство на островите.

Мексико Сити

Мексико (2)

Сякаш отникъде множество журналисти, пътуващи писатели и любители туристи започнаха да изписват страници върху страници за красотата на този смайващ град. Възхваляват се всичките вкусотии по ресторантите, красотата на архитектурата, културните забележителности и още един куп други неща. Манията по Мексико Сити нараства толкова, че го поставя рамо до рамо с градове като Париж, Лондон, Токио и Ню Йорк.