7 Романтични Места в Европа

April 11, 2016

Може би няма по-добро място за романтично пътуване от Европа. Дали ще релаксирате със спа на бреговете на езерото Комо или ще се разхождате по павираните улици на Залцбург хванати ръка за ръка, по-забавения ритъм на стария континент допринася много за приятното прекарване на влюбените двойки.

Областта Шампан

Областта Шампан

Щом се запътите към Реймс, пейзажът става вълнист и хълмчета запълват погледа ви с френските лози, благодарение на които се произвежда световноизвестната напитка. Можете да опитате газирания алкохол, да разгледате лозите, да посетите пещероподобни мазета, препълнени с милиони складирани на редове бутилки. Но има и друго за правен освен пиенето. Можете да се разходите из залесените полета на Шампанската област, както и да посетите не по-малко от 10 готически катедрали, всяка от която може да предложи невероятни гледки.

Езерото Комо

Езерото Комо

Ако търсите великолепни вили, покрити с рози беседки, висящи растения с невероятни цветове, фенери, леко греещи над крайбрежните ресторанти или желаете алпийски гледки, то езерото Комо е точно за вас. Макар летните тълпи да се стремят да отнемат от приятното мечтателно и мистериозно настроение около езерото, то все пак успява да устои със своята невероятна красота, която преплита в себе си както природата така и сътворените от човека изящества. Градините, като много други в Италия, съчетават в себе си две пейзажни традиции – тези на Ренесансова Италия, които ценят реда и тези на Викторианска Англия, които се опитват да създадат илюзията за дива природата. И тези красиви градини често са заградени от необятни полета с овощни дръвчета, маслини и лози.

Венеция

Венеция

Венеция е град, който няма еквивалент в целия свят. Без значение колко често го виждате на снимки и филми, да отидете там е още по-великолепно, отколкото си представяте. С канали там, където трябва да са улиците, водата си е намерила място навсякъде. Красивите палати и църкви отразяват вековете история на този град, който е бил богат търговски център между Европа и Ориента. Изгубването из тесните алеи е част от изследването на Венеция, но по някоя време със сигурност ще се окажете на площада Сан Марко, където туристи и местни се срещат за кафе или аперитив.

Тоскана

Тоскана

Тоскана създава картини от величественото ренесансово изкуство и пейзажи, известни с красиви хълмове, маслинени горички и кипарисови дървета. Сред многото удоволствия на Тоскана са дегустирането на вино в Кианти или простото релаксиране на площадите в средновековните градчета. Каквото и да правите комбинацията от красиво изкуство, спиращата дъха провинция и запомнящата се храна и вино правят пътешествието до тази омагьосваща част от Италия незабравимо.

Париж

Париж

Кой не е чувал Париж? Това е един от най-известните и красиви градове на Земята, което лесно може да бъде оценено с разходка, която да ви отведе от една зашеметяваща гледка до друга, от Айфеловата кула до сладките малки кафенета по тротоарите. Отвъд красивата външност на града, културните богатства на френската столица са неизмерими. Дали бихте предпочели да се потопите в историческата част от града, в модната сфера или художествеността на Париж, едно нещо е сигурно – Градът на Светлината все ще ви главозамая.

Флоренция

Флоренция

Когато слънцето залязва над Арно и (както Марк Твен описва) залива Флоренция с вълни от цвят е трудно да не попаднете под магията на града. Тези вълни правят всички остри линии по-меки, смекчават и сградите, превръщат този град от реалност в мечта. За векове той е запленявал умовете на пътешественици, които са дошли да търсят гледки и феноменално изкуство. Флоренция е деликатно красива. Нейните спокойни, с нищо не привличащи палати, построени от камък, не са крещящо цветни, нито кичозни, макар да са много големи. И въпреки това стават величествени щом денят стига края си и слънцето започне да залязва. Техните приглушени цветове греят на тази светлина.

Крайбрежието на Амалфи

Краибрежието на Амалфи

Едно от най-красивите места на света, този ъгъл от областта Кампания възбужда сетивата на туристите почти отвъд търпимост. Поети и милионери от много време идват тук на пътешествие, за да видят и почувстват легендарните гледки. Красотите на средновековния Амалфи ще ви главозамаят и отнесат в мечти. Тази цяла местност е Меката на медните месеци – тя е най-божествено сладострастната ивица вода и земя на този свят.