ТОП Дестинации за 2016 година

April 8, 2016

Все още не сте планирали кое местенце по света да посетите през тази година? Тук ще Ви покажем кои са най-предпочитани дестинации в Европа през 2016 година.

Венеция

Venice_3300885b

Венеция безспорно е един от най-посещаваните градове в Италия. Това не е случайно. Със своето очарование този град ежегодно привлича хиляди туристи, който мечтаят да се докоснат до романтичната атмосфера на Венеция. Това е магическо място, подходящо за посещение 365 дни в годината. Всеки турист се прекланя пред забележителностите на Венеция.

Париж

Paris_3300925b

Със златните каменни фасади и страхотни забележителности Париж е един от най-красивите градове в света. Дъха на всеки спира пред невероятната гледка, която се открива пред погледите на туристите от върха на световноизвестната Айфелова кула. Няма думи, с които да се опише това чувство, то просто трябва да се преживее. Вървейки по улиците на Париж, всеки се докосва до магията, красотата и романтиката на града. Не случайно Париж е известен като града на любовта. Тази дестинация е една от най-предпочитаните както от малки, така и от големи. Всеки малчуган мечтае да прекара поне един ден в прочутия Дисниленд и да се забавлява, както никога до сега.

Рим – вечният град

1355389585-rim1

Рим е градът, който всеки от нас трябва да посети поне един път в живота си. Невероятната архитектура, хилядите църкви и забележителности привличат хиляди туристи от цял цвят. Няма човек, който да не мечтае да се докосне до атмосферата, която витае в Рим. Няма турист, който да е посетил този град и да не мечтая да се завърне отново там. Неизбежно сърцето и мечтите на всеки посетител остават в Рим. Съществува легенда, според която, който хвърли монета в известния Фонтан ди Треви, някой ден ще се завърне отново в този невероятен град. Хиляди туристи ежедневно хвърлят монети, надявайки се това наистина да се случи. И това не е всичко. Всеки прекланя глава пред Колизеума и пред всички други старинни забележителности. Не случайно Рим е известен като вечния град!

Амстердам

Amsterdam_3301156b

Амстердам е град, подходящ за посещение по всяко време на годината, тъй като всеки сезон крие своето очарования. Съхранените през вековете многобройни красиви мостове, старинни сгради, музеи, замъци и редица забележителности ще Ви върнат назад във времето и ще Ви отнесат в една магическа атмосфера.

Флоренция

toscana__10a_firenze_ponte-vecchio_127

Флоренция е един от най-посещаваните и величествени градове в Италия. Навсякъде из града посетителите могат да се насладят на изящната архитектура, изкуството и живописта. Галерията Уфици е един от най-известните музеи в цял свят. Там са съхранени картини на Микеланджело, Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи и на редица други известни художници.

Барселона

Barcelona_3301213b

Архитектурата, многобройните храмове и известни плажове правят Барселона най-очарователния град в Испания. Този страхотна дестинация е в състояние да задоволи и най-смелите мечти на всеки посетител. Разхождайки се из улиците на града, ценителите на стилната архитектура се докосват до атмосферата на Барселона, а тези от Вас, които обичат забавленията могат да посетят едни от най-добрите ресторанти по света, да опитат традиционни за Испания храни и да се насладят на вкусовете на местната испанска кухня. Нощният живот в Барселона е на пълни обороти, а плажовете – те просто трябва да се посетят!

Дубровник

Dubrovnik_3301308b

Дубровник – един наистина величествен град! Бароковите църкви из стария град, невероятното море и многобройни плажове, редица заведения, предлагащи традиционни морски дарове, луксозните хотели и многобройните възможности за забавления правят Дубровник един от най-предпочитаните градове за летния сезон.