Необходими пособия за излет в природата – част 2

April 7, 2016

В миналата статия ви споменахме за няколко много полезни и дори наложителни за носене с вас неща, когато отивате на излет. Днес ще ви запознаем с няколко други, които да ви помогнат или поне да подсигурят доброто ви прекарване.

Малко забавление

Карти

Тук малко ще се отклоним от „пособията за оцеляване“ и ще споменем нещо, което просто е способно да убие скуката винаги. За какво говорим? За тесте карти, разбира се. Независимо колко души сте, едно или две тестета карти са способни да направят скучноватото ви излизане, в едно забавление с приятели сред природата. Много от нашия екип си носят винаги карти в чантите, независимо къде отидат – навик, останал от ученическите години.

Защо да не си помогнем в ходенето?

щеки

От обикалянето ни по планините и особено при по-дълги или стръмни преходи, спокойно можем да кажем, че щеките за ходене са незаменим приятел. В България обаче не е много често срещано сред любителите на природата да носят със себе си щеки за ходене. Не знаем причината каква е, но знаем, че трябва това да се промени. Щеките за ходени ви помагат не само да олекотите прехода, но и подобряват стойката ви. Много често при катерене ви се иска да се облегнете някъде, което ви прегърбва, а ако се опирате на щеки, стоите изправени. Всъщност дори една сгъваема щека от по-качествена марка може да ви послужи много добре.

Освен джобното ножче

Джобно ножче

Няма нужда да ви споменава, че джобно ножче ви трябва при всички положения. Вие най-вероятно вече си носите такова. Но знаете ли какво друго е много полезно? Лъжица. Да, всъщност лъжицата дори може да играе и ролята на нож донякъде, а и ако си намерите комбинацията от вилица, лъжица и ножче (има такива „швейцарски ножчета“) ще си подсигурите лесното похапване.

А може и да си „полегнете“

хамак

Ако никога не сте лежали в хамак, тогава е време да опитате. Не са скъпи, а и е добър метод да се отпочине след природата. Лесно се слагат и издържат много килограми. Въжетата, които ги държат, са обикновено от здрав материал, който издържа над 250 килограма опън на въже, дори да изглежда тънко.

С тези наши съвети направо тръгвайте на поход и се забавлявайте сред чудесната природата на България, а защо не и света.