Необходими пособия за излет в природата – част 1

April 6, 2016

Ние обичаме разходките из природата. Обичаме дори по-дългите излети и спането на палатки. За жалост обаче, хората често забравят много важни неща, които да улеснят или дори позволят доброто им преживяване.

Днес ще ви дадем списък с няколко неща, които е добре да не забравяте, когато излизате сред природата, защото не знаете какво може да се наложи да ползвате. Разбира се, много от нещата, които ще споменем са към категорията „в най-лошия случай“ и е по-добре да не се стига до него, но е хубаво човек да е подсигурен.

лагерен огън

Носна кърпичка

Може да ви звучи странно, но платнените носни кърпички имат много доброто свойство да действат като филтър, ако ви се наложи да пиете вода от поточе или река. Освен това също може да си я ползвате като кърпичка, за да си измиете части от тялото. И най-вече като медицинско средство – за спиране на кървенето, правене на превръзка и прочие.

Негазирана напитка

спортна напитка

Много хора предпочитат до носят със себе си вода, вместо спортна напитка, но ние ви предлагаме да носите и двете. Защо? Ако ви свърши водата и ви се наложи да пиете от поточе, вкусът може никак да не ви хареса. В такива ситуации е добре дори да разредите водата със спортната напитка, което ще я направи много по-лесна за пиене.

Изолирбанд

изолирбанд

Ако не сте запознати с този вид „тиксо“, то е добре да се запознаете. Изключително удобно, в известна степен здраво и добре уплътняващо – все полезни свойства. Негов заместител може да е подсилено с влакна тиксо, което също се продава по железариите и подобни магазини. Освен, че лесно може да залепите каквото ви е необходимо, можете да ги приложите и временно върху рани. Освен това, ако раницата ви се пробие някъде, тези ще ви помогнат като временно решение.

Във втората част ще споменем още няколко необходими пособия за излет из природата.