Тренировка, излет, здравословно забавление

April 2, 2016

Ето, че дойде пролетта, времето се оправи и настъпи момента отново да започнем с тренировките наоткрито. А може би не сте имали намерението да започвате? Няма проблеми, ние ще ви мотивираме с няколко съвета, идеи и факти, които да ви помогнат да влезете във форма или да поддържате вече перфектната си такава.

 

Както знаете, много хора обичат да бягат, за да поддържат фигурата си, но бягането не е за всеки – изтощително е, научно погледнато не е задължително най-добрия начин за горене на калории, а и не винаги има удобни места за това. Ето защо, ако живеете някъде, където има планини или хълмове около вас, изкачването им е най-доброто, което може да направите, без да се напрягате прекалено много.

А ако си мислите, че ще е скучно сами да обикаляте по хълмчетата, то ние имаме няколко съвета как да премахнете тези мисли. Но нека не забравяме, че мотивацията не е нещо, което остава завинаги, така че ние препоръчваме доза мотивация всеки ден.

1. Време е за музика

 

Ако не сте опитвали да слушате музика, докато спортувате, значи не знаете колко полезна може да бъде тя. Подберете подходящ плейлист, който да ви мотивира и насърчава, или такъв, който да ви успокоява. Ако искате просто разходка и красива гледка, тогава има много релаксираща “природна” музика в известните сайтове. А ако искате изкачването да представлява предизвикателство, тогава подберете по-енергична музика и започнете тренировката си.

2. А защо не и книга?

 

Ако сте излезли на разходка, то не забравяйте, че като стигнете избраното място, може на спокойствие да си отворите книга и да почетете сред природата. Това действа успокояващо на много хора и е чудесен начин да рекласирате дори след тренировка. Така че в раничката заедно с вода, храна и джобно ножче, може спокойно да сложите и книга.

3. И като казахме храна…

 

Сигурно ще ви се стори странно, че споменаваме храна, след като сте излезли, за да направите начина си на живот по здравословен. Все пак изгорените калории е добре да останат изгорени, нали? Истината е, че не трябва да мислим само за калориите, а и за това, което вкарваме в организма си. Ето защо дори след тренировка може да хапнете малко ядки, които да ви заситят и да ви дадат нужните за тялото ви вещества. Много хора обичат да похапват ядки в кисело мляко, което също е полезно за тялото ви. Все пак е добре да не се прекалява. 🙂

4. Доведете приятел

 

Ако все пак музиката и книгата не ви изглеждат като достатъчно привлекателен начин да си прекарате времето, то тогава замете едно излизане на кафе с приятел с излет из планината. Дори една лека разхода би била по-полезна от засядането в поредното кафене.

Може да не сте решили все още да подобрите начина си на живот, но с тези идеи се надяваме да се мотивирате и да си измислите свое приключение, което да ви нахъса за повече постижения.