Няколко идеи за бюджетни приключения

March 25, 2016

Същестува масовото мнение, че ако не си платиш както трябва, няма да получиш качествена почивка. Но все пак ние често търсим по-изгодните оферти, пък било то и по-скъпички. Ако обаче ви кажем, че можете да си изкарате чудестно и без необходимостта да плащате много-много? Сигурно ще сте заинтригувани, но няма да очаквате да е истина.

Всъщност ние като българи сме доста облагодетелствани откъм места за приключения. Проблемът е, че обикновено сме достатъчно запознати с околността, в която живеем и ни е омръзнало да я обикаляме. Но ние можем да ви избавим от това.

Първата идея, който можете да приложите, е да се насочите към няколко от природните забележителности в България. Коя и колко далеч от вас си избирате вие. А ако нямате против палатките, спокойно може да си организирате излет с няколко ваши приятели и при посещението на такива забележителности да намерите и място за пренощуване. Такова приключение е повече от великолепно и изживяването е за цял живот.

Друга идея, която е за малко по-приключенски настроените от вас, пак включва палатки. Но и преходи. Ходили ли сте някога 40-50 км? А 80? Е, нека ви разкажа какво направихме с група приятели. Решихме да отидем до Пампорово – пеш! Е, не точно. С влак от София стигнахме до Пловдив, после Асеновград и така намерихме пътя за изкачване до Пампорово. Отне ни 5 дни, но не си давахме много зор. Въпреки това беше незабравимо и смятаме да направим нещо подобно, но на друго място.

Третата идея е малко по-конкретна. Ако имате желание да изразходите един ден в разглеждане на порутени сгради, то чудесно място за това е Бузлуджа. Наскоро затвориха входовете, но за ентусиастите има странично място, от което може да се влезе. Този колос на комунистическия режим показва много ясно какво става от тонове бетон, амбиция и в последствие забрава. Докато сте на Бузлуджа, спокойно може да прескочите и до Шипка – място, което всеки българин би трябвало да посети през живота си.

Последната идея е просто да си напълните една кошница за пикник с необходимите неща, да се насочите към най-близката планина и да намерите подходящо място, на което да разпънете одеяло или постелка и да се насладите на красотата на природата и прохладата на планината. Не забравяйте слънцезащитния крем обаче, тъй като лесно може да изгорите дори в студено време.