Гранд Каньон: как да извлечете максимума от кратко пътуване

March 24, 2016

При първото си пътуване до Гранд Каньон направих една новобранска, класическа грешка. Отиването до Гранд Каньон беше част от по-голямо пътуване и аз не смятах, че е необходимо да проверя кой е най-добрият начин за разглеждането на каньона.  В крайна сметка, за малкото време там всичко изглеждаше голямо и красиво, но не успях да му се насладя изобщо.

 

И не бях сам. Повечето хора правиха същото – караха бавно по единия край на каньона и снимаха от различни места, но нищо друго по-съществено. С толкова огромна забележителност все пак изглежда, че е необходимо доста сериозно инвестиране на време, за да се разгледа цялата както трябва.

Все пак и кратко пътешествие до Гранд Каньон може да бъде доста очарователно, ако се направи по правилния начин. Решихме да попитаме опитни водачи, които познават забележителността. Двама от тях ни дадоха детайлни съвети и насоки как да подходим към едно кратко пътешествие до Гранд Каньон и какво да правим точно.

Как да стигнем до Гранд Каньон

Един от екскурзоводите е забелязал, че повечето посетители тръгват по път 180 Север, за да пристигнат до Гранд Каньон. Водачът обаче ни предлага по-приятна алтернатива: да тръгнем по магистрала 89 Север към Камерън за влизане през по-малко използвания източен вход (познат като Постинната гледка). Влизането към парка от изток ви дава възможност да спрете и разгледате клисурата на Малката Колорадска река, след което да разгледате каньона по источния му ръб.

 

В крайна сметка гледането от ръба може да бъде внушително изживяване, но ви препоръчваме да отделите време и да слезете в самия каньон. За жалост, това трудно може да бъде постигнато при кратко пътешествие, така че най-добре отделете време и планирайте всичко преди това. Преживяването не е за изпускане.